Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Дуже смачний салат Цезар з пекінською капустою і куркою

Для цезаря можна знайти бюджетну альтернативу салату Айсберг – це пекінська капуста. За смаком вона не поступається листям салату, а з залишку можна зварити смачні щі.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

Для салату:

  • Філе куряче – 2 шт.;
  • Капуста пекінська – 1 шт.;
  • Яйця перепелині – 10 шт.;
  • Помідори (можна черрі або звичайні дрібні) – 7 шт.;
  • Сир твердий – 120 г;
  • Хліб білий – 3 шматочка;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Олія оливкова – 5 ст. л.

Для соусу:

  • Вершки 20 % жирності – 3 ст. л.;
  • Грецький Йогурт – 170 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Гірчиця – 2 ч. л.;
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком;
  • Сік лимона – 1,5 ст. л.;
  • Сир твердий – 30 р.

Процес приготування:

  • Філе курки промити, видалити плівки, обсушити паперовим рушником і порізати вздовж по горизонталі. У сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити курятину, попередньо посоливши і поперчив.
  • Яйця зварити до готовності.
  • Батон нарізати кубиками, викласти на деко, окремо змішати оливкове масло з подрібненим часником, розігріти суміш в мікрохвильовій печі півхвилини. Вилити на хліб, кубики перемішати і прибрати в духовку на 20 хв. при температурі 180 градусів.
  • Для соусу з’єднати грецький йогурт, вершки, гірчицю з банки (тільки не французьку із зернами), сік лимона і подрібнений часник, а також натертий дрібно сир. Додати сіль і поперчити.
  • Овочі вимити. Капусту крупно пошинкувати або порвати руками, перемішати з соусом. Невелика кількість соусу залишити. Викласти все на блюдо.
  • Охолоджені шматки курки порізати на великі тонкі смужки, викласти на пекінську капусту.
  • Сухарики розкласти поверх курки, полити залишками соусу.
  • Варені перепелині яйця очистити і порізати навпіл, викласти на салат.
  • Помідори промити і порізати на 2-4 частини, розкласти поверх яєць.
  • Присипати зверху дрібно тертим сиром.
  • Приємного апетиту!