Салат цезар з куркою класичний – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Дуже смачний салат Цезар з пекінською капустою і куркою
Для цезаря можна знайти бюджетну альтернативу салату Айсберг – це пекінська капуста. За смаком вона не поступається листям салату, а з залишку можна зварити смачні щі.
Час готування: 35 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Для салату:
Філе куряче – 2 шт.;
Капуста пекінська – 1 шт.;
Яйця перепелині – 10 шт.;
Помідори (можна черрі або звичайні дрібні) – 7 шт.;
Сир твердий – 120 г;
Хліб білий – 3 шматочка;
Часник – 3 зубчики;
Олія оливкова – 5 ст. л.
Для соусу:
Вершки 20 % жирності – 3 ст. л.;
Грецький Йогурт – 170 г;
Часник – 2 зубчики;
Гірчиця – 2 ч. л.;
Сіль, перець чорний мелений – за смаком;
Сік лимона – 1,5 ст. л.;
Сир твердий – 30 р.
Процес приготування:
Філе курки промити, видалити плівки, обсушити паперовим рушником і порізати вздовж по горизонталі. У сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити курятину, попередньо посоливши і поперчив.
Яйця зварити до готовності.
Батон нарізати кубиками, викласти на деко, окремо змішати оливкове масло з подрібненим часником, розігріти суміш в мікрохвильовій печі півхвилини. Вилити на хліб, кубики перемішати і прибрати в духовку на 20 хв. при температурі 180 градусів.
Для соусу з’єднати грецький йогурт, вершки, гірчицю з банки (тільки не французьку із зернами), сік лимона і подрібнений часник, а також натертий дрібно сир. Додати сіль і поперчити.
Овочі вимити. Капусту крупно пошинкувати або порвати руками, перемішати з соусом. Невелика кількість соусу залишити. Викласти все на блюдо.
Охолоджені шматки курки порізати на великі тонкі смужки, викласти на пекінську капусту.