Покроковий рецепт котлет з рубаних курячих грудок з кабачком
Кабачок – це настільки універсальний овоч, що годиться для додавання скрізь і всюди. Він не має свого яскраво вираженого смаку, зате є прекрасним компаньйоном для інших овочів і різного м’яса, а іноді навіть додається до варення. А сьогодні ми пропонуємо вам додати кабачок в котлети з нарубаних курячих грудок, що зробить їх дуже соковитими, тому цибуля ріпчаста тут не обов’язковий.
Інгредієнти:
- Куряче філе або грудка – 1 кг.
- Кабачок дрібний – 1-2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – З-4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. за бажанням.
- Часник свіжий або сухий – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
- Подрібніть ножем куряче філе. Форма – будь-яка.
- Кабачок найкраще натерти, а потім віджати від соку, але можна і нарізати дуже дрібно.
- Подрібнений кабачок додайте до філе.
- У ємність з підсоленим і приправленим за смаком фаршем, додайте яйця і кілька столових ложок борошна.
- Часник рубається або треться на тертці і додається у фарш за бажанням; цибуля ріпчаста рубаний – також за бажанням.
- Курячі котлетки з кабачком набирайте ложкою.
- Засмажуйте їх з двох сторін на середньому вогні в розігрітому рослинному маслі.
- До столу подавайте котлети гарячими.
Приємного апетиту!