Соковиті рубані котлети з курячого філе з зеленню
Якщо ви ламаєте голову над тим, що б таке смачненьке приготувати на вечерю на швидку руку, тоді підсмажте рубані котлети з курячих грудок з зеленню. Рецепт гарний тим, що фарш для котлет можна заготовити заздалегідь, наприклад, увечері, а вранці потім залишиться лише обсмажити рум’яні котлетки, на що потрібно не більше 20 хвилин.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 гр.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Яйця – 1-2 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Борошно або крохмаль – 2 ст. л.
- Зелень будь – великий пучок.
- Рослинне масло – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе або грудки без кістки наріжте кубиками довільного розміру.
- Один з основних компонентів таких котлет – свіжа зелень, її нарубайте побільше. Годиться будь-яка зелень на ваш розсуд: кріп, петрушка, селера, базилік. Можна використовувати як якийсь один вид зелені, так і зелений мікс.
- Для соковитості нарубайте свіжу ріпчасту або зелену цибулю.
- У фарш до рубаною курці додайте цибулю, подрібнену зелень, сире яйце, сметану, борошно або крохмаль.
- Потім приправте фарш за смаком сіллю і будь-якими спеціями, і все гарненько вимісіть.
- Дайте фаршу постояти під кришкою в мисці не менше години, щоб він добре настоявся.
- Потім ложкою викладайте фарш на гарячу сковороду з розпеченим рослинним маслом.
- Обсмажте котлети до готовності з кожної сторони. В кінці можна трохи згасити під кришкою, додавши трохи окропу.
- Їжте рубані котлети їх курячих грудок, філе з зеленню гарячими.
Приємного апетиту!