Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Соковиті рубані котлети з курячого філе з зеленню

Якщо ви ламаєте голову над тим, що б таке смачненьке приготувати на вечерю на швидку руку, тоді підсмажте рубані котлети з курячих грудок з зеленню. Рецепт гарний тим, що фарш для котлет можна заготовити заздалегідь, наприклад, увечері, а вранці потім залишиться лише обсмажити рум’яні котлетки, на що потрібно не більше 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Борошно або крохмаль – 2 ст. л.
  • Зелень будь – великий пучок.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе або грудки без кістки наріжте кубиками довільного розміру.
  • Один з основних компонентів таких котлет – свіжа зелень, її нарубайте побільше. Годиться будь-яка зелень на ваш розсуд: кріп, петрушка, селера, базилік. Можна використовувати як якийсь один вид зелені, так і зелений мікс.
  • Для соковитості нарубайте свіжу ріпчасту або зелену цибулю.
  • У фарш до рубаною курці додайте цибулю, подрібнену зелень, сире яйце, сметану, борошно або крохмаль.
  • Потім приправте фарш за смаком сіллю і будь-якими спеціями, і все гарненько вимісіть.
  • Дайте фаршу постояти під кришкою в мисці не менше години, щоб він добре настоявся.
  • Потім ложкою викладайте фарш на гарячу сковороду з розпеченим рослинним маслом.
  • Обсмажте котлети до готовності з кожної сторони. В кінці можна трохи згасити під кришкою, додавши трохи окропу.
  • Їжте рубані котлети їх курячих грудок, філе з зеленню гарячими.

Приємного апетиту!