Рубані котлети з курячого філе в духовці
Рубані котлети з курячих грудок, запечені в духовці – це більш дієтичне блюдо, чим ті ж котлети, але засмажені на сковороді до готовності. Щоб приготувати таку страву, вам потрібно охолоджене філе або грудка, відокремлена від кільової кістки, а також трохи борошна, цибулю, масло і спеції. Для скріплення фаршу – 1-2 яйця.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 0,5 кг
- Вершкове масло – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для обсмажування.
- Спеції для курки – за смаком.
Процес приготування:
- Філе курочки, вимите і осушене, нарубаєте ножем на дрібні шматочки (якщо маєте грудку, тоді на початку видаліть кістки і шкіру). Для швидкого запікання котлет рубайте філе як можна дрібніше.
- Ріпчасту цибулину або дві вимийте і нарубаєте також, як і філе.
- У мисці змішайте між собою до однорідності рубане м’ясо, цибулю, додайте туди ж борошно, яйце, масло вершкове.
- Фарш як можна краще вимісіть, попередньо підсолюємо його і додавши спеції.
- Набирайте ложкою, як готуєте оладки, масу з фаршу і обсмажуйте трохи з кожної сторони на рослинній олії, добре нагрітому. Смажте буквально пару хвилин з кожного боку – котлети потрібно не засмажити, а лише запечатати скоринкою.
- Далі викладіть котлети на деко, вистелений папером для випічки і готуйте їх у духовці приблизно 20 хвилин (температура: 200 градусів, духовка повинна бути заздалегідь розігріта).
- Гарячі рубані котлети, запечені в духовці, подають до столу, поливши яким-небудь соусом, щоб вони були ще соковитіше. Гарнір – на ваш розсуд.
Приємного апетиту!