Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Смачні котлети з курячого філе з сиром

Сир – це той компонент, який надає додатковий смак і соковитість рубаним курячих котлет. Приготовані з сиром і свіжою зеленню курячі котлети змітаються зі столу просто моментально! Радимо смажити відразу подвійну порцію!

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 0,5 кг.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Кріп, петрушка – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Спеції для курки або фаршу – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе нарубайте довільно, викладіть в миску.
  • До філе, додайте яйце, дрібно рубаний ріпчасту цибулю і посічену свіжу зелень.
  • Якщо любите часник, подрібніть кілька зубчиків і додайте у фарш. Свіжий часник можна замінити на сушений, як і зелень.
  • Сир натріть на крупній тертці або наріжте кубиками і додайте у фарш.
  • Введіть у фарш борошно, сіль і спеції за вашим смаком, гарненько вимісіть його, а потім надішліть на пару годин в холодильник для того, щоб він настоявся.
  • Викладайте котлети ложкою на розігріте рослинне масло і обсмажуйте до готовності на середньому вогні з двох сторін.
  • Їжте блюдо гарячим, полив соусом котлети або подавши зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Порада: якщо ви хочете більш дієтичне рубані котлети з курячої грудки з сиром, тоді їх можна запекти в духовці або ж згасити з водою під кришкою, попередньо злегка обсмаживши.