Рубані котлети з курячих грудок з майонезом і крохмалем
Рубані котлети з курячих грудок або філе можуть бути неймовірно соковитими, а також ніжними, якщо у фарш додати крохмаль і майонез. Крім того, ці інгредієнти добре збільшують загальну масу фаршу, тому таких котлет можна приготувати навіть більше з того ж кількості курятини. А ще – це так смачно, що ви й не помітите, як ні однієї фаршу котлетки не залишиться на столі!
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 0,5 кг.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Кріп, петрушка – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
- Спеції для курки або фаршу – за смаком.
Процес приготування:
- Сиру курятину нарубайте невеликими кубиками, викладіть в ємність для замішування фаршу.
- Туди ж введіть яйця курей сирі, покришіть ножем дрібно цибулю і часник, а також за бажанням – свіжу зелень (якщо немає свіжої зелені, можна додати сушену петрушку або кріп).
- У підсолений і приправлений спеціями фарш додайте майонез і крохмаль. Крім того, туди ж можна покласти один шматок батона або білої булки без кірки, розмоченої у воді і віджатою – для збільшення кількості котлет.
- Вимісити фарш для котлет гарненько і відправте його настоятися в холодильнику, щоб він розпух.
- Потім викладайте котлети ложкою смажитися в розігрітому рослинному маслі.
- Смажте котлети до рум’яної скоринки з двох сторін на несильному вогні, наприкінці їх можна згасити під кришкою, додавши невелику кількість окропу.
- Їжте рубані курячі котлети, поки вони ще гарячі.
Приємного апетиту!