Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Рубані котлети з курячих грудок з майонезом і крохмалем

Рубані котлети з курячих грудок або філе можуть бути неймовірно соковитими, а також ніжними, якщо у фарш додати крохмаль і майонез. Крім того, ці інгредієнти добре збільшують загальну масу фаршу, тому таких котлет можна приготувати навіть більше з того ж кількості курятини. А ще – це так смачно, що ви й не помітите, як ні однієї фаршу котлетки не залишиться на столі!

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 0,5 кг.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Кріп, петрушка – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Спеції для курки або фаршу – за смаком.

Процес приготування:

  • Сиру курятину нарубайте невеликими кубиками, викладіть в ємність для замішування фаршу.
  • Туди ж введіть яйця курей сирі, покришіть ножем дрібно цибулю і часник, а також за бажанням – свіжу зелень (якщо немає свіжої зелені, можна додати сушену петрушку або кріп).
  • У підсолений і приправлений спеціями фарш додайте майонез і крохмаль. Крім того, туди ж можна покласти один шматок батона або білої булки без кірки, розмоченої у воді і віджатою – для збільшення кількості котлет.
  • Вимісити фарш для котлет гарненько і відправте його настоятися в холодильнику, щоб він розпух.
  • Потім викладайте котлети ложкою смажитися в розігрітому рослинному маслі.
  • Смажте котлети до рум’яної скоринки з двох сторін на несильному вогні, наприкінці їх можна згасити під кришкою, додавши невелику кількість окропу.
  • Їжте рубані курячі котлети, поки вони ще гарячі.

Приємного апетиту!