Дуже смачні котлети з курячих грудок з манкою
Смачні та ніжні рубані котлети з курячих грудок вдаються, якщо додати у фарш трохи манки, а також натертого твердого сиру. Манка допомагає котлеткам стати більш повітряними, а сир додає пікантні смакові нотки. В результаті у вас виходить цілком бюджетне і дуже апетитна страва, яку з однаковим успіхом добре з’їдається як на сніданок, на обід або на вечерю.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
- Часник – за смаком.
- Манка – 2 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи для курки – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Щоб зробити фарш для котлет, дрібно нарубаєте м’якоть курячого філе (можна використовувати і куряче м’ясо, зняте з стегенець).
- Цибулю і часник дрібно нарубаєте, додайте у фарш, туди ж відправте та яйце.
- Манку додайте у фарш, а потім трохи майонезу, але можна обійтися і без нього.
- Приправте фарш за смаком сіллю, меленим чорним перцем та іншими приправами, добре вимішайте фарш.
- Щоб котлети вийшли по-справжньому м’якими, залиште фарш в мисці під кришкою на кухонному столі на 1 годину, за цей час манка розбухне і фарш придбає потрібну щільність.
- Потім на розігріте рослинне масло викладайте котлети ложкою, як оладки.
- Обсмажуйте рубані курячі котлети з двох сторін під кришкою, поки вони не приготуються повністю. В кінці їх можна трохи загасити.
Приємного апетиту!