Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачні котлети з курячих грудок з манкою

Смачні та ніжні рубані котлети з курячих грудок вдаються, якщо додати у фарш трохи манки, а також натертого твердого сиру. Манка допомагає котлеткам стати більш повітряними, а сир додає пікантні смакові нотки. В результаті у вас виходить цілком бюджетне і дуже апетитна страва, яку з однаковим успіхом добре з’їдається як на сніданок, на обід або на вечерю.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Манка – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  • Щоб зробити фарш для котлет, дрібно нарубаєте м’якоть курячого філе (можна використовувати і куряче м’ясо, зняте з стегенець).
  • Цибулю і часник дрібно нарубаєте, додайте у фарш, туди ж відправте та яйце.
  • Манку додайте у фарш, а потім трохи майонезу, але можна обійтися і без нього.
  • Приправте фарш за смаком сіллю, меленим чорним перцем та іншими приправами, добре вимішайте фарш.
  • Щоб котлети вийшли по-справжньому м’якими, залиште фарш в мисці під кришкою на кухонному столі на 1 годину, за цей час манка розбухне і фарш придбає потрібну щільність.
  • Потім на розігріте рослинне масло викладайте котлети ложкою, як оладки.
  • Обсмажуйте рубані курячі котлети з двох сторін під кришкою, поки вони не приготуються повністю. В кінці їх можна трохи загасити.

Приємного апетиту!