Смачний рецепт котлет з курячого філе з майонезом і борошном
Іноді у рубані котлети для фортеці фаршу додають борошно, а іноді крохмаль. Спробуйте приготувати рубані котлети з курячого філе з майонезом і борошном, а потім вирішите, який рецепт вам сподобається більше. Зелень і часник додайте за смаком. Обсмажуйте котлетки до красивої рум’яності і їжте з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 0,5-0,7 кг.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2-3 зубчики за бажанням.
- Кріп, петрушка, селера – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
- Спеції для курки або фаршу – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе наріжте кубиками, викладіть в миску для замішування фаршу.
- Наріжте ножем дрібно цибулю і часник.
- Якщо хочете надати котлеткам смак свіжої зелені, тоді нарубайте ножем кріп, селера або петрушку.
- В миску, куди ви вже виклали рубаний курячий фарш, додайте яйця, майонез і борошно, так само рубаний лук, часник і свіжу зелень. У фарш додайте сіль і будь-які спеції, придатні для курки або для фаршу, все добре вимісити до однорідності.
- Якщо у вас є час, тоді дайте фаршу постояти в холодильнику пару-трійку годин, а потім викладайте котлети на гарячу сковороду в розжарене масло ложкою, наче набираєте тісто для оладок.
- Обсмажуйте рубані котлети з курячого філе до готовності під кришкою на невеликому вогні. В кінці їх можна трохи загасити, долив в сковороду окріп.
- Їжте котлети гарячими, бажано полив яким-небудь соусом.
Приємного апетиту!