Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Смачний рецепт котлет з курячого філе з майонезом і борошном

Іноді у рубані котлети для фортеці фаршу додають борошно, а іноді крохмаль. Спробуйте приготувати рубані котлети з курячого філе з майонезом і борошном, а потім вирішите, який рецепт вам сподобається більше. Зелень і часник додайте за смаком. Обсмажуйте котлетки до красивої рум’яності і їжте з будь-яким гарніром.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 0,5-0,7 кг.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики за бажанням.
  • Кріп, петрушка, селера – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.
  • Спеції для курки або фаршу – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе наріжте кубиками, викладіть в миску для замішування фаршу.
  • Наріжте ножем дрібно цибулю і часник.
  • Якщо хочете надати котлеткам смак свіжої зелені, тоді нарубайте ножем кріп, селера або петрушку.
  • В миску, куди ви вже виклали рубаний курячий фарш, додайте яйця, майонез і борошно, так само рубаний лук, часник і свіжу зелень. У фарш додайте сіль і будь-які спеції, придатні для курки або для фаршу, все добре вимісити до однорідності.
  • Якщо у вас є час, тоді дайте фаршу постояти в холодильнику пару-трійку годин, а потім викладайте котлети на гарячу сковороду в розжарене масло ложкою, наче набираєте тісто для оладок.
  • Обсмажуйте рубані котлети з курячого філе до готовності під кришкою на невеликому вогні. В кінці їх можна трохи загасити, долив в сковороду окріп.
  • Їжте котлети гарячими, бажано полив яким-небудь соусом.

Приємного апетиту!