Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Ніжні котлети з рубаних курячих грудок з грибами

Рубані курячі котлети з курячих грудок з грибами – це ще один варіант ситного і неймовірно смачного гарячого блюда, яке з великим апетитом з’їдається на вечерю або обід. Зазвичай додають у котлети як лісові відварені гриби, так і свіжі шампіньйони. Приготуйте, вам обов’язково сподобається!

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Гриби – 300 гр.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Борошно або крохмаль – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  • Відварені лісові грибочки або печериці свіжі наріжте невеликими кубиками.
  • Цибулю дрібно нарубаєте, а потім трохи посмажте гриби з цибулею в маслі вершковому, весь час помішуючи. Час смаження – не більше 3-5 хвилин.
  • Філе куряче нарубайте дрібними кубиками, до нього додайте обсмажені гриби, відцідити їх від надлишку олії.
  • У фарш додайте сіль, чорний мелений перець і інші приправи для додання смаку. Не забудьте про яйце і борошно.
  • Добре вимісіть фарш, якщо час дозволяє, дайте йому постояти в холодильнику або на кухонному столі 1-2 години, щоб борошно розбухла. У цьому випадку котлети будуть краще ліпитися.
  • Обсмажуйте рубані котлети на розігрітій олії, поки вони не покриються красивою скоринкою з двох сторін. Якщо потрібно, врешті хвилин 5-7 тушкуйте під кришкою, долив трохи окропу в сковороду.
  • Якщо котлети з курячого філе з грибами вийшли жирноватыми, викладіть їх на паперовий рушник, а потім подавайте до столу, поки вони не охололи.

Приємного апетиту!