Ніжні котлети з рубаних курячих грудок з грибами
Рубані курячі котлети з курячих грудок з грибами – це ще один варіант ситного і неймовірно смачного гарячого блюда, яке з великим апетитом з’їдається на вечерю або обід. Зазвичай додають у котлети як лісові відварені гриби, так і свіжі шампіньйони. Приготуйте, вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти:
- Куряче філе – 0,5 кг
- Гриби – 300 гр.
- Яйце – 1-2 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Борошно або крохмаль – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи для курки – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Відварені лісові грибочки або печериці свіжі наріжте невеликими кубиками.
- Цибулю дрібно нарубаєте, а потім трохи посмажте гриби з цибулею в маслі вершковому, весь час помішуючи. Час смаження – не більше 3-5 хвилин.
- Філе куряче нарубайте дрібними кубиками, до нього додайте обсмажені гриби, відцідити їх від надлишку олії.
- У фарш додайте сіль, чорний мелений перець і інші приправи для додання смаку. Не забудьте про яйце і борошно.
- Добре вимісіть фарш, якщо час дозволяє, дайте йому постояти в холодильнику або на кухонному столі 1-2 години, щоб борошно розбухла. У цьому випадку котлети будуть краще ліпитися.
- Обсмажуйте рубані котлети на розігрітій олії, поки вони не покриються красивою скоринкою з двох сторін. Якщо потрібно, врешті хвилин 5-7 тушкуйте під кришкою, долив трохи окропу в сковороду.
- Якщо котлети з курячого філе з грибами вийшли жирноватыми, викладіть їх на паперовий рушник, а потім подавайте до столу, поки вони не охололи.
Приємного апетиту!