Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування котлет з щуки

Ці котлети – делікатесне блюдо, адже щуку не завжди можна купити в магазині. За цим рецептом у вас вийде дуже смачні рибні котлети, які не будуть мати специфічного запаху твані. Вам пропонується секретний астраханський рецепт щукових котлет. Найскладніше в рецепті – акуратно обробити тушки риби.

Інгредієнти:

  • Філе щуки – 1.5 кг.
  • Батон без скоринки – 1 шт.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – ½ ст.
  • Сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Почистити цибулю і нарізати його на шматочки.
  • Батон без скоринки порізати на шматочки і замочити в теплому молоці.
  • Відокремлене від кісток м’ясо щуки подрібнити разом з цибулею в чаші блендера або на м’ясорубці.
  • В отриманий фарш покласти віджатий батон, розбити в нього яйця, додати за смаком сіль і спеції і все добре вимішати.
  • З отриманого фаршу руками сформувати котлети довгастої форми і обваляти їх у панірувальних сухарях.
  • Обсмажити котлети в добре розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох сторін.
  • Потім ці котлети потрібно загасити, так як м’ясо щуки може не просмажиться.
  • Для цього налити в окрему каструлю трохи води, змішаної зі сметаною або томатною пастою. Помістити в неї котлети і тушкувати до повного випаровування води з каструлі.
  • Подавати до столу з будь-яким гарніром і салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!