Покроковий рецепт приготування котлет з щуки
Ці котлети – делікатесне блюдо, адже щуку не завжди можна купити в магазині. За цим рецептом у вас вийде дуже смачні рибні котлети, які не будуть мати специфічного запаху твані. Вам пропонується секретний астраханський рецепт щукових котлет. Найскладніше в рецепті – акуратно обробити тушки риби.
Інгредієнти:
- Філе щуки – 1.5 кг.
- Батон без скоринки – 1 шт.
- Цибуля – 3-4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – ½ ст.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
- Почистити цибулю і нарізати його на шматочки.
- Батон без скоринки порізати на шматочки і замочити в теплому молоці.
- Відокремлене від кісток м’ясо щуки подрібнити разом з цибулею в чаші блендера або на м’ясорубці.
- В отриманий фарш покласти віджатий батон, розбити в нього яйця, додати за смаком сіль і спеції і все добре вимішати.
- З отриманого фаршу руками сформувати котлети довгастої форми і обваляти їх у панірувальних сухарях.
- Обсмажити котлети в добре розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох сторін.
- Потім ці котлети потрібно загасити, так як м’ясо щуки може не просмажиться.
- Для цього налити в окрему каструлю трохи води, змішаної зі сметаною або томатною пастою. Помістити в неї котлети і тушкувати до повного випаровування води з каструлі.
- Подавати до столу з будь-яким гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!