Рибні котлети з горбуші
Котлети з риби цього сорту підкорюють кожного своєю палітрою смаку. До того ж в цій рибі багато мікроелементів і вітамінів, що дуже важливо в раціоні харчування. Щоб котлети з горбуші вийшли смачними, потрібно рибу (бажано філе) перекручувати на м’ясорубці, фарш перед приготуванням охолодити, додати до фаршу свинячий бекон, а котлети обов’язково запанірувати перед смаженням.
Інгредієнти:
- Філе горбуші – 1.2 кг
- Свинячий бекон – 300 р.
- Батон – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 3-4 зубки.
- Сіль, перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Філе риби промити холодною водою і просушіть рушником. Поріжте його середніми шматочками.
- У батона зріжте скориночку і замочіть його в теплій воді.
- Почистіть часник і свіжу зелень подрібніть.
- Перекрутіть на м’ясорубці філе риби, чергуючи з віджатим батоном, шматочками свинячого бекону і часником.
- В отриманий фарш додайте яйце, нашатковану зелень і по своєму смаку сіль та перець.
- Фарш перемішайте і кілька разів відбийте. Це значно поліпшить смак котлет.
- Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте красиві котлетки і добре їх обваляйте в панірувальних сухарях. Їх можна замінити борошном або крохмалем.
- Посмажте котлети до золотистої скоринки в добре розігрітій рослинній олії.
Приємного апетиту!