Ніжні і дуже смачні рибні котлети з манкою
У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з риби з додаванням манної крупи. Манка добре зберігає форму котлет, тому їх можна смажити на сковороді, запікати в духовці, готувати на пару або в будь-якому соусі. Для збереження соковитості таких котлет в рибний фарш додається трохи хліба.
Інгредієнти:
- Філе риби – 0.5 кг.
- Манка – 2 ст. л.
- Яйце, цибуля і морква – по 1 шт.
- Білий хліб – 2 скибочки.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- Готове рибне філе або оброблену тушку риби промийте і наріжте на шматочки.
- Почистіть цибулю і моркву.
- Скибочки хліба замочіть у воді і відіжміть.
- Всі ці продукти перемеліть на м’ясорубці або в чаші блендера. Моркву можна натерти на дрібній тертці.
- В отриманий фарш розбийте яйце, фарш посоліть і посипте чорним і червоним перцем за смаком.
- Насипте в фарш манку і перемішайте. Якщо фарш вийшов розсипчастим (це залежить від сорту риби) – налийте до нього кілька ложок води.
- Потім фарш кілька разів відбийте, щоб він став тугим і однорідним.
- Покладіть фарш на півгодини в холодильник, щоб манка розбухла і змогла добре тримати форму котлет.
- Мокрими руками сформуйте з фаршу круглі або довгасті котлети і обсипте їх борошном або меленими сухарями.
- Посмажте котлети в гарячому маслі до утворення хрусткої золотистої скоринки з обох сторін.
- Подайте на гарнір до них запечені овочі, рис або гречку.
Їжте на здоров’я!