Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ніжні і дуже смачні рибні котлети з манкою

У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з риби з додаванням манної крупи. Манка добре зберігає форму котлет, тому їх можна смажити на сковороді, запікати в духовці, готувати на пару або в будь-якому соусі. Для збереження соковитості таких котлет в рибний фарш додається трохи хліба.

Інгредієнти:

  • Філе риби – 0.5 кг.
  • Манка – 2 ст. л.
  • Яйце, цибуля і морква – по 1 шт.
  • Білий хліб – 2 скибочки.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Готове рибне філе або оброблену тушку риби промийте і наріжте на шматочки.
  • Почистіть цибулю і моркву.
  • Скибочки хліба замочіть у воді і відіжміть.
  • Всі ці продукти перемеліть на м’ясорубці або в чаші блендера. Моркву можна натерти на дрібній тертці.
  • В отриманий фарш розбийте яйце, фарш посоліть і посипте чорним і червоним перцем за смаком.
  • Насипте в фарш манку і перемішайте. Якщо фарш вийшов розсипчастим (це залежить від сорту риби) – налийте до нього кілька ложок води.
  • Потім фарш кілька разів відбийте, щоб він став тугим і однорідним.
  • Покладіть фарш на півгодини в холодильник, щоб манка розбухла і змогла добре тримати форму котлет.
  • Мокрими руками сформуйте з фаршу круглі або довгасті котлети і обсипте їх борошном або меленими сухарями.
  • Посмажте котлети в гарячому маслі до утворення хрусткої золотистої скоринки з обох сторін.
  • Подайте на гарнір до них запечені овочі, рис або гречку.

Їжте на здоров’я!