Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт рибних котлет в духовці

Вашій увазі надається оригінальний рецепт котлет з риби, приготовлених не на сковорідці, а запечених в духовці. Готуються вони не на маслі, і в фарш додається вівсянка, тому страва буде дієтичним і навіть сподобається дітям.

Інгредієнти:

  • Філе риби – 0.5 кг.
  • Вівсяні пластівці – ½ ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Молоко – ½ ст.
  • Перець і сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Чистимо цибулину і розрізаємо її на кілька шматочків.
  • Вівсяні пластівці насипати в чашку і заливаємо теплим молоком для набухання.
  • Рибне філе промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і ріжемо на шматочки.
  • Рибу і цибулину перекручуємо на м’ясорубці з середньою ґратами.
  • В отриманий рибний фарш розбиваємо куряче яйце, перекладаємо вівсяні пластівці, слив з них залишки молока, сиплемо за смаком сіль і перець.
  • Фарш добре перемішуємо. Якщо фарш вийшов рідкуватим, то додаємо до нього 2-3 ст. л. борошна.
  • Руками, змоченими у воді або рослинному маслі, формуємо з фаршу невеликі котлетки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  • Котлети покласти на деко, застелене папером для випічки.
  • Запікаємо котлети в духовці при 200° С протягом 30-40 хвилин.
  • Готуємо до цього блюда будь-гарнір і сметанно-часниковий соус зі свіжою зеленню.
  • Красиво розкладаємо котлети на тарілки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!