Простий рецепт рибних котлет в духовці
Вашій увазі надається оригінальний рецепт котлет з риби, приготовлених не на сковорідці, а запечених в духовці. Готуються вони не на маслі, і в фарш додається вівсянка, тому страва буде дієтичним і навіть сподобається дітям.
Інгредієнти:
- Філе риби – 0.5 кг.
- Вівсяні пластівці – ½ ст.
- Яйце – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Молоко – ½ ст.
- Перець і сіль за смаком.
Процес приготування:
- Чистимо цибулину і розрізаємо її на кілька шматочків.
- Вівсяні пластівці насипати в чашку і заливаємо теплим молоком для набухання.
- Рибне філе промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і ріжемо на шматочки.
- Рибу і цибулину перекручуємо на м’ясорубці з середньою ґратами.
- В отриманий рибний фарш розбиваємо куряче яйце, перекладаємо вівсяні пластівці, слив з них залишки молока, сиплемо за смаком сіль і перець.
- Фарш добре перемішуємо. Якщо фарш вийшов рідкуватим, то додаємо до нього 2-3 ст. л. борошна.
- Руками, змоченими у воді або рослинному маслі, формуємо з фаршу невеликі котлетки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
- Котлети покласти на деко, застелене папером для випічки.
- Запікаємо котлети в духовці при 200° С протягом 30-40 хвилин.
- Готуємо до цього блюда будь-гарнір і сметанно-часниковий соус зі свіжою зеленню.
- Красиво розкладаємо котлети на тарілки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!