Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Простий і дуже смачний рецепт котлет з тріски

У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з м’яса тріски. М’ясо цієї риби біле, щільне і не містить дрібних кісточок. Котлети виходять ніжними і без вираженого рибного присмаку і запаху. Для приготування візьміть тріскові стейки і обов’язково після розморожування видаліть всю рідину.

Інгредієнти:

  • Тріскові стейки – 1 кг.
  • Білий хліб – 3 скибочки.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Соняшникова олія для обсмажування.

Процес приготування:

  • Стейки тріски покладіть в друшляк і миску і поставте на ніч у холодильник, щоб вони за цей час розморозилися і в мисочку скла вся рідина.
  • Почистіть цибулини і розрізати на середні шматочки.
  • У білого хліба або батона видалити скоринку і замочіть в теплій воді.
  • Видаліть у розмороженої риби шкірку і хребтові кістки.
  • За допомогою блендера або м’ясорубки приготуйте рибний фарш, одночасно подрібнивши з ним цибулю.
  • Фарш посоліть, посипте перцем за смаком і додайте до нього добре віджатий білий хліб.
  • Добре вимісіть фарш руками.
  • Потім, змочуючи руки холодною водою, сформуйте з нього гарні однакові котлетки.
  • Котлети обов’язково обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.
  • Обсмажте котлети в гарячому соняшниковій олії по 3-4 хвилини на кожній стороні. Щоб котлети добре просмажаться, бажано перевернути їх кілька разів.
  • Приготуйте до таких котлет сметанний соус зі свіжою зеленню і подайте до столу з будь-яким гарніром.

Їжте на здоров’я!