Простий і дуже смачний рецепт котлет з тріски
У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з м’яса тріски. М’ясо цієї риби біле, щільне і не містить дрібних кісточок. Котлети виходять ніжними і без вираженого рибного присмаку і запаху. Для приготування візьміть тріскові стейки і обов’язково після розморожування видаліть всю рідину.
Інгредієнти:
- Тріскові стейки – 1 кг.
- Білий хліб – 3 скибочки.
- Цибуля – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сіль і перець за смаком.
- Соняшникова олія для обсмажування.
Процес приготування:
- Стейки тріски покладіть в друшляк і миску і поставте на ніч у холодильник, щоб вони за цей час розморозилися і в мисочку скла вся рідина.
- Почистіть цибулини і розрізати на середні шматочки.
- У білого хліба або батона видалити скоринку і замочіть в теплій воді.
- Видаліть у розмороженої риби шкірку і хребтові кістки.
- За допомогою блендера або м’ясорубки приготуйте рибний фарш, одночасно подрібнивши з ним цибулю.
- Фарш посоліть, посипте перцем за смаком і додайте до нього добре віджатий білий хліб.
- Добре вимісіть фарш руками.
- Потім, змочуючи руки холодною водою, сформуйте з нього гарні однакові котлетки.
- Котлети обов’язково обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.
- Обсмажте котлети в гарячому соняшниковій олії по 3-4 хвилини на кожній стороні. Щоб котлети добре просмажаться, бажано перевернути їх кілька разів.
- Приготуйте до таких котлет сметанний соус зі свіжою зеленню і подайте до столу з будь-яким гарніром.
Їжте на здоров’я!