Рибні котлети з додаванням рису
У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з риби з додаванням рису. Цим блюдом ви зможете урізноманітнити своє повсякденне меню, не витративши при цьому багато сил і коштів. Специфічний рибний смак добре видаляється додаванням у фарш свіжого кропу, мускатного горіха і лимонного соку, а вершки зроблять ваші котлети дуже ніжними. Рис беремо відварену. Готувати такі котлети краще з білої риби.
Інгредієнти:
- Риба (минтай, тріска або хек) – 0.6 кг
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Рис відварений – 5 ст. л.
- Білий хліб – 4 скибочки.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль, зелень і спеції за смаком.
Процес приготування:
- Рибу для котлет добре промийте холодною водою і видаліть хребет з дрібними кісточками.
- Почистіть цибулю.
- Промийте і дрібно наріжте зелений кріп або будь-яку іншу пряну зелень.
- Замочіть в теплій воді скибочки батона і відіжміть їх.
- За допомогою м’ясорубки або блендера подрібніть рибу разом з цибулею в однорідний фарш.
- У фарш вбийте яйце, додайте віджатий хліб, нарізану зелень, відварений рис і посипте спеціями і сіллю за смаком.
- Збризніть фарш соком лимона і добре перемішайте.
- Залиште фарш на деякий час, щоб риба просочилася ароматом спецій.
- Мокрими руками сформуйте невеликі круглі котлетки, запаніруйте їх у будь паніровці і обсмажте в гарячому маслі до хрусткої золотистої скоринки.
- Подайте до таких котлет пасту, тушковані овочі або відварну картоплю.
Приємного апетиту!