Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Рибні котлети з додаванням рису

У даному рецепті вам пропонується приготувати котлети з риби з додаванням рису. Цим блюдом ви зможете урізноманітнити своє повсякденне меню, не витративши при цьому багато сил і коштів. Специфічний рибний смак добре видаляється додаванням у фарш свіжого кропу, мускатного горіха і лимонного соку, а вершки зроблять ваші котлети дуже ніжними. Рис беремо відварену. Готувати такі котлети краще з білої риби.

Інгредієнти:

  • Риба (минтай, тріска або хек) – 0.6 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рис відварений – 5 ст. л.
  • Білий хліб – 4 скибочки.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль, зелень і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Рибу для котлет добре промийте холодною водою і видаліть хребет з дрібними кісточками.
  • Почистіть цибулю.
  • Промийте і дрібно наріжте зелений кріп або будь-яку іншу пряну зелень.
  • Замочіть в теплій воді скибочки батона і відіжміть їх.
  • За допомогою м’ясорубки або блендера подрібніть рибу разом з цибулею в однорідний фарш.
  • У фарш вбийте яйце, додайте віджатий хліб, нарізану зелень, відварений рис і посипте спеціями і сіллю за смаком.
  • Збризніть фарш соком лимона і добре перемішайте.
  • Залиште фарш на деякий час, щоб риба просочилася ароматом спецій.
  • Мокрими руками сформуйте невеликі круглі котлетки, запаніруйте їх у будь паніровці і обсмажте в гарячому маслі до хрусткої золотистої скоринки.
  • Подайте до таких котлет пасту, тушковані овочі або відварну картоплю.

Приємного апетиту!