Дієтичні рибні котлети на пару в мультиварці
Цей рецепт призначений для людей, які потребують спеціального дієтичному харчуванні, а також для меленьких дітей. У ньому не використовується масло, рис і інші добавки. Фарш можна зробити як з червоної риби, так і з недорогих сортів – хека, минтая і тріски.
Інгредієнти:
- Філе риби – 0.8 кг
- Яйце – 1 шт.
- Білий хліб – 6 шматочків.
- Цибуля – 2 шт.
- Молоко – ½ ст.
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
- В окремій мисочці замочіть в молоці шматочки білого хліба, зрізавши з них скоринку.
- Почистіть від лушпиння цибулини і поріжте їх на шматочки. Якщо у вас рибний фарш готовий, то цибулю дуже дрібно нашаткуйте.
- Рибне філе промийте і разом з цибулею перемеліть на м’ясорубці або в чаші блендера. Рибу можна порізати ножем на дуже маленькі шматочки, котлети будуть в такому випадку смачніше.
- З отриманого фаршу руками відіжміть зайву рідину.
- У фарш покладіть замочений і віджатий білий хліб, вбийте яйце, посипте сіллю і перцем за смаком. Якщо фарш залишається ще рідкуватим, насипте до нього пару ложок манки або крохмалю.
- Добре перемішайте фарш до однорідного стану.
- Сформуйте з отриманого фаршу невеликі котлетки.
- При готуванні на пару їх обкачувати у сухарях не потрібно.
- У чашу мультиварки налийте склянку води, покладіть листочок лавра і кілька горошин перцю і помістіть спеціальну решітку.
- На решітку укладіть всі котлети.
- Готуйте котлети на режимі «Гасіння» протягом півгодини.
- Подавайте ці ніжні і легкі рибні котлетки з гарніром і салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!