Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Дієтичні рибні котлети на пару в мультиварці

Цей рецепт призначений для людей, які потребують спеціального дієтичному харчуванні, а також для меленьких дітей. У ньому не використовується масло, рис і інші добавки. Фарш можна зробити як з червоної риби, так і з недорогих сортів – хека, минтая і тріски.

Інгредієнти:

  • Філе риби – 0.8 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Білий хліб – 6 шматочків.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Молоко – ½ ст.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • В окремій мисочці замочіть в молоці шматочки білого хліба, зрізавши з них скоринку.
  • Почистіть від лушпиння цибулини і поріжте їх на шматочки. Якщо у вас рибний фарш готовий, то цибулю дуже дрібно нашаткуйте.
  • Рибне філе промийте і разом з цибулею перемеліть на м’ясорубці або в чаші блендера. Рибу можна порізати ножем на дуже маленькі шматочки, котлети будуть в такому випадку смачніше.
  • З отриманого фаршу руками відіжміть зайву рідину.
  • У фарш покладіть замочений і віджатий білий хліб, вбийте яйце, посипте сіллю і перцем за смаком. Якщо фарш залишається ще рідкуватим, насипте до нього пару ложок манки або крохмалю.
  • Добре перемішайте фарш до однорідного стану.
  • Сформуйте з отриманого фаршу невеликі котлетки.
  • При готуванні на пару їх обкачувати у сухарях не потрібно.
  • У чашу мультиварки налийте склянку води, покладіть листочок лавра і кілька горошин перцю і помістіть спеціальну решітку.
  • На решітку укладіть всі котлети.
  • Готуйте котлети на режимі «Гасіння» протягом півгодини.
  • Подавайте ці ніжні і легкі рибні котлетки з гарніром і салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!