Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування котлет з річкової риби

Дрібна річкова риба (карась, плотва) дуже смачна, але містить багато маленьких кісточок. Котлети готують із вареної риби і свіжою. За пропонованим рецепту ви зможете приготувати котлети з свіжої рибки і майже без кісточок.

Інгредієнти:

  • Дрібна річкова риба – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Білий хліб – 4 скибочки.
  • Перець і сіль за смаком.

Процес приготування:

  • У риби, видалити нутрощі і голови з хвостами і плавниками.
  • Рибу добре промити холодною водою.
  • Для приготування рибного фаршу без кісточок перекрутіть рибку на м’ясорубці. Потім м’ясорубку розкрутіть (кісточки залишаються на внутрішній поверхні м’ясорубки), промийте і знову зберіть.
  • Повторно перекрутіть фарш разом з цибулею, часником і свіжим свинячим салом.
  • У отриманий фарш додати яйце, замочений і віджатий білий хліб, манку.
  • Фарш по своєму смаку посипати сіллю і перцем і добре перемішати.
  • Сформувати з фаршу невеликі котлетки і обсипати їх сухарями або борошном. Якщо фарш не тугий, то котлети можна формувати за допомогою ложки.
  • Посмажити котлетки в гарячому соняшниковій олії до золотистого кольору з двох сторін.
  • Подати котлети з річкової риби з відварним рисом або кукурудзою.

Приємного апетиту!