Покроковий рецепт приготування котлет з річкової риби
Дрібна річкова риба (карась, плотва) дуже смачна, але містить багато маленьких кісточок. Котлети готують із вареної риби і свіжою. За пропонованим рецепту ви зможете приготувати котлети з свіжої рибки і майже без кісточок.
Інгредієнти:
- Дрібна річкова риба – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Яйце – 1 шт.
- Манка – 1 ст. л.
- Білий хліб – 4 скибочки.
- Перець і сіль за смаком.
Процес приготування:
- У риби, видалити нутрощі і голови з хвостами і плавниками.
- Рибу добре промити холодною водою.
- Для приготування рибного фаршу без кісточок перекрутіть рибку на м’ясорубці. Потім м’ясорубку розкрутіть (кісточки залишаються на внутрішній поверхні м’ясорубки), промийте і знову зберіть.
- Повторно перекрутіть фарш разом з цибулею, часником і свіжим свинячим салом.
- У отриманий фарш додати яйце, замочений і віджатий білий хліб, манку.
- Фарш по своєму смаку посипати сіллю і перцем і добре перемішати.
- Сформувати з фаршу невеликі котлетки і обсипати їх сухарями або борошном. Якщо фарш не тугий, то котлети можна формувати за допомогою ложки.
- Посмажити котлетки в гарячому соняшниковій олії до золотистого кольору з двох сторін.
- Подати котлети з річкової риби з відварним рисом або кукурудзою.
Приємного апетиту!