Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково
Дієтичний низькокалорійний хек під овочевим маринадом
Хек під овочевим маринадом стане відмінним варіантом низькокалорійного страви для людей, що дотримують дієту. Сама риба тут не обсмажується, а проходить попередню підготовку в пароварці, так зберігаються всі корисні властивості.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Тушки хека – 760 г;
Цибуля ріпчаста – 130 г;
Морква – 140 г;
Томати – 180 г;
Селера – 160 г;
Олія оливкова – 30 мл;
Лимон – 0,5 шт.;
Цукор-пісок – 3 ч. л.;
Сіль, перець чорний, паприка – за смаком;
Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Для цієї страви рибу можна відварити, проте краще готувати її в пароварці. Очистити хек від луски, розрізати вздовж, видалити нутрощі і плавники. Грати пароварки змастити олією і викласти на неї хек.
Каструлю пароварки наповнити окропом, щільно накрити кришкою і готувати рибу близько 8 хв.
У зняти лушпиння цибулі і дрібно нарізати його. Оливкова масло налити в глибоку сковороду розігріти на середньому вогні. Пасерувати кубики цибулі в олії протягом 5 хв, підсолюємо.
Стебло селери дрібно нашаткувати. Якщо немає стебла, можна взяти корінь селери, в такому випадку його потрібно очистити від щільної шкірки і натерти крупно на тертці. Обсмажену цибулю зрушити лопаткою до краю сковороди, додати подрібнений селера, смажити ще 5 хв.
Моркву очистити і вимити, крупно натерти на тертці або нарізати у формі дрібної соломки. Додати моркву в сковороду до овочів, ще трохи підсолити, всипати цукор-пісок, порошок паприки. Лимон вимити, порізати навпіл і видавити сік половини лимона в маринад. Гасити овочеву заправу 8-9 хв.
Приготовану рибу очистити від кісток, зняти шкірку, розібрати руками на невеликі шматочки. В жаровню або товстостінну каструлю налити невелику кількість рослинної олії, викласти рівним шаром шматочки риби, посолити і поперчити.
На шар риби викласти тушковану овочеву заправу. Овочі потрібно злегка утрамбувати столовою ложкою, щоб отримати рівний шар.
Бланшувати томати: викласти їх на 0,5-1 хв. в окріп, потім відразу перемістити в холодну воду. Зробити хрестоподібний надріз і зняти шкірку. М’якоть нарізати на кубики, викласти поверх овочів в жаровні.
Накрити жаровню з рибою і маринадом з овочів кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько 20 хв. Волога, яка буде випаровуватися з помідорів, послужить гарною заміною бульйону або води.
Подавати рибу з овочами в гарячому або теплому вигляді, прикрасивши дрібно нарізаною зеленою цибулею або петрушкою.