Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування червоної риби під маринадом
Сьомга під маринадом з соковитих овочів на підкладці з ніжного вареної картоплі послужить живильним обідом, якщо звичайні рибні страви вже приїлися. Таке блюдо можна сервірувати і в святковому варіанті, заздалегідь розклавши стейки з риби, з маринадом і подушкою з картоплі, по тарілках гостей.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Картопля великий – 2 шт.;
Сьомга – 2 шматка;
Стебло селери – 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
Томати у власному соку – 170 мл;
Оцет винний – 3 ст. л.;
Цукровий пісок – 15 г;
Сіль – за своїм смаком;
Лавровий Лист – 1 шт.;
Перець чорний горошком – 4 шт.
Процес приготування:
Картопля добре вимити і зварити до готовності в дуже солоній воді, не знімаючи шкірку.
Овочі очистити і промити, у селери видалити шкірку до білої частини. Моркву і селеру нарізати навпіл і далі вздовж соломкою. Цибулю нарізати навпіл, використовувати тільки одну половину. Нарізати цибулю на півкільця.
Рослинну олію розігріти у глибокій сковороді. Викласти туди овочі. Посолити їх, всипати дрібку цукрового піску, додати лавровий лист, винний оцет і перець горошком. Влити до овочів томати у власному соку і перемішати. Залишити тушкуватися на 7-10 хв.
У сьомги обрізати реберні кістки і зняти шкірку. Добре натерти сіллю і цукром, залишити просочуватися.
Після 15 хв. змити холодною водою з риби сіль з цукром і викласти її обсушитися на паперовий рушник. У сковороді нагріти соняшникову олію і обсмажити рибу з обох сторін. Обсмажену рибу перекласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Варену картоплю викласти на тарілку, зняти шкірку, зверху прим’яти, роблячи подушку. Полити соком з овочевого маринаду. Перекласти обсмажену рибу на картоплю, поверх риби викласти тушковані овочі і полити все залишками маринаду.