Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування червоної риби під маринадом

Сьомга під маринадом з соковитих овочів на підкладці з ніжного вареної картоплі послужить живильним обідом, якщо звичайні рибні страви вже приїлися. Таке блюдо можна сервірувати і в святковому варіанті, заздалегідь розклавши стейки з риби, з маринадом і подушкою з картоплі, по тарілках гостей.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Картопля великий – 2 шт.;
  • Сьомга – 2 шматка;
  • Стебло селери – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • Томати у власному соку – 170 мл;
  • Оцет винний – 3 ст. л.;
  • Цукровий пісок – 15 г;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Лавровий Лист – 1 шт.;
  • Перець чорний горошком – 4 шт.

Процес приготування:

  • Картопля добре вимити і зварити до готовності в дуже солоній воді, не знімаючи шкірку.
  • Овочі очистити і промити, у селери видалити шкірку до білої частини. Моркву і селеру нарізати навпіл і далі вздовж соломкою. Цибулю нарізати навпіл, використовувати тільки одну половину. Нарізати цибулю на півкільця.
  • Рослинну олію розігріти у глибокій сковороді. Викласти туди овочі. Посолити їх, всипати дрібку цукрового піску, додати лавровий лист, винний оцет і перець горошком. Влити до овочів томати у власному соку і перемішати. Залишити тушкуватися на 7-10 хв.
  • У сьомги обрізати реберні кістки і зняти шкірку. Добре натерти сіллю і цукром, залишити просочуватися.
  • Після 15 хв. змити холодною водою з риби сіль з цукром і викласти її обсушитися на паперовий рушник. У сковороді нагріти соняшникову олію і обсмажити рибу з обох сторін. Обсмажену рибу перекласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
  • Варену картоплю викласти на тарілку, зняти шкірку, зверху прим’яти, роблячи подушку. Полити соком з овочевого маринаду. Перекласти обсмажену рибу на картоплю, поверх риби викласти тушковані овочі і полити все залишками маринаду.
  • Подавати в гарячому вигляді.
  • Приємного апетиту!