Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Смачна риба під маринадом з моркви і цибулі

Самий ароматний маринад виходить з ріпчастої цибулі, обсмаженого з морквою до м’якості. В рецепті використовуємо не рибу з кістками, а готове філе – так при вживанні не доведеться колупатися в страві, витягуючи з нього сторонні елементи.

Час готування: 1 година 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 530 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Морква – 2 шт.;
  • Олія соняшникова – 45 мл;
  • Корінь петрушки – 1 шт.;
  • Паста томатна – 1 ст. л.;
  • Вода – 60 мл;
  • Оцет 9 % ‑ 65 мл;
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Перець-горошок – 4 шт.;
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.;
  • Сіль, перець чорний мелений – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Цибулю і моркву очистити. Цибулю порізати на тонкі кільця, моркву порізати дрібною соломкою.
  • Промити і корінь петрушки почистити, потерти на дрібній тертці. При відсутності свіжого кореня можна придбати порошок сушеного кореня петрушки, його знадобиться 1 чайна ложка.
  • Розігріти в широкій сковороді половину соняшникової олії, викласти подрібнені овочі. Смажити 5 хвилин, періодично перемішуючи.
  • Вміст сковороди покласти томатну пасту, все перемішати. Влити воду, дочекатися закипання і тушкувати на мінімальному вогні ще 10 хв.
  • До овочів в сковороді, влити оцет, додати цукровий пісок, лавровий лист і перець. Готувати на помірному вогні 10 хв. Допустимо додати дрібку чорного перцю (краще змолоти самостійно).
  • Філе тріски вимити, обсушити і порізати великими шматочками. Посолити і поперчити. У миску насипати борошна, обваляти в ній кожен шматок риби.
  • У сковороді (можна взяти ту ж, що використовувалася для приготування маринаду) нагріти залишки масла. Викласти шматочки риби в борошні в сковороду і смажити з двох боків до появи рум’яної скоринки.
  • На неглибоке блюдо викласти шматки обсмаженого рибного філе, залити зверху все гарячим маринадом і остудити. Прибрати в холод на півгодини.
  • До подачі до столу можна прикрасити страву на свій розсуд (наприклад, зеленню).
  • Приємного апетиту!