Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Як зробити смачну риба під маринадом в мультиварці?

Відмінно підходить для приготування риби під маринадом мультиварка: страва виходить ніжним, пропаренным, просоченим соком овочів. Для рецепта підійде будь-яка біла морська риба.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Риба – 730 г;
  • Морква – 90 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.;
  • Оцет 9 % ‑ 1 ч. л.;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Вода – 300 мл;
  • Лавровий Лист – 1 шт.;
  • Паста томатна – 1,5 ст. л.;
  • Порошок паприки – 1 ст. л.;
  • Перець мелений чорний – за смаком;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 90 г (для обжарювання).

Процес приготування:

  • Підготувати всі складові. Очистити рибу, нарізати її на шматки, присипати сіллю. Очищену моркву промити і натерти на крупній тертці.
  • Очищений цибулю нарізати півкільцями. Масло влити в чашу мультиварки, встановити програму смаження, натиснути кнопку початку виконання програми. Коли масло розігріється, додати цибулю і пасерувати його 3 хв.
  • До цибулі викласти терту моркву, перемішати і смажити все разом ще 3 хв.
  • У чашу до овочів викласти томатну пасту, пасерувати, перемішуючи 5 хв. Влити в маринад воду, додати оцет, посипати сіллю, цукром, перцем, перемішати. Після цього каструлю відключити, маринад перекласти в миску і чашу помити.
  • Посипати шматки риби меленим перцем, обваляти в борошні.
  • У чашу налити соняшникову олію, встановити програму смаження і, коли масло розжариться, обсмажити шматочки риби з двох сторін.
  • Рівномірно покрити обсмажену рибу маринадом, посипати сушеної паприкою, покласти лавровий лист. Закрити кришкою і встановити програму «Тушкування» на 20 хв.
  • Готову рибу під маринадом подавати в гарячому вигляді до картопляного пюре або гарніру з вареної крупи.
  • Приємного апетиту!