Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Як приготувати рибу під томатним маринадом?

Для приготування томатного маринаду використовується томатна паста, при бажанні її можна замінити свіжими томатами, подрібненими в блендері. Смак помідорів добре гармонує зі смаком білої риби, доповнюючи його кислої ноткою.

Час готування: 85 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Філе морської білої риби – 1,6 кг;
  • Паста томатна – 130 г;
  • Морква – 900 г;
  • Цибуля ріпчаста – 900 г;
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. л.;
  • Перець духмяний горошком – 6 шт.;
  • Олія дезодорована – 5 ст. л.;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Сіль, перець мелений чорний – за смаком;
  • Вода – 800 мл

Процес приготування:

  • Підготувати заздалегідь інгредієнти. Рибу розморозити в холодній воді. Філе краще купити відразу готове.
  • Рибу порізати на кілька дрібних шматків, додати сіль, 0,5 ч. л. спецій. У сковороді розжарити рослинну олію, обсмажити філе близько 1 хв. з кожного боку. Прибрати сковороду з плити.
  • У ємності розвести томатну пасту водою і розмішати.
  • Очищену цибулю порізати на кубики, моркву потерти на овочевий тертці. У великій сковороді нагріти 3 ст. л. соняшникової олії, обсмажувати овочеву суміш до м’якості і рум’яного кольору, в кінці гасіння додати сіль, перець і залишки прянощів.
  • Влити на дно каструлі 2 ст. л. соняшникової олії, викласти туди ж 1 лавровий лист і горошини перцю.
  • Половину тушкованих овочів рівномірно розподілити по дну каструлі, наступним шаром розкласти шматки філе.
  • Накрити шаром залишилися пасерованих овочів. Акуратно розлити по поверхні соус з томатної пасти, кинути 1 лавровий лист. Каструлю закрити кришкою, поставити на середній вогонь і дочекатися кипіння. Вогонь зменшити до мінімального і тушкувати страву близько 45-60 хв.
  • Смачніше всього подавати рибу під маринадом не відразу, а дати їй охолонути і тільки потім подавати у вигляді холодної закуски.
  • Приємного апетиту!