Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково
Як приготувати рибу під томатним маринадом?
Для приготування томатного маринаду використовується томатна паста, при бажанні її можна замінити свіжими томатами, подрібненими в блендері. Смак помідорів добре гармонує зі смаком білої риби, доповнюючи його кислої ноткою.
Час готування: 85 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Філе морської білої риби – 1,6 кг;
Паста томатна – 130 г;
Морква – 900 г;
Цибуля ріпчаста – 900 г;
Хмелі-сунелі – 2 ч. л.;
Перець духмяний горошком – 6 шт.;
Олія дезодорована – 5 ст. л.;
Лавровий Лист – 2 шт.;
Сіль, перець мелений чорний – за смаком;
Вода – 800 мл
Процес приготування:
Підготувати заздалегідь інгредієнти. Рибу розморозити в холодній воді. Філе краще купити відразу готове.
Рибу порізати на кілька дрібних шматків, додати сіль, 0,5 ч. л. спецій. У сковороді розжарити рослинну олію, обсмажити філе близько 1 хв. з кожного боку. Прибрати сковороду з плити.
У ємності розвести томатну пасту водою і розмішати.
Очищену цибулю порізати на кубики, моркву потерти на овочевий тертці. У великій сковороді нагріти 3 ст. л. соняшникової олії, обсмажувати овочеву суміш до м’якості і рум’яного кольору, в кінці гасіння додати сіль, перець і залишки прянощів.
Влити на дно каструлі 2 ст. л. соняшникової олії, викласти туди ж 1 лавровий лист і горошини перцю.
Половину тушкованих овочів рівномірно розподілити по дну каструлі, наступним шаром розкласти шматки філе.
Накрити шаром залишилися пасерованих овочів. Акуратно розлити по поверхні соус з томатної пасти, кинути 1 лавровий лист. Каструлю закрити кришкою, поставити на середній вогонь і дочекатися кипіння. Вогонь зменшити до мінімального і тушкувати страву близько 45-60 хв.
Смачніше всього подавати рибу під маринадом не відразу, а дати їй охолонути і тільки потім подавати у вигляді холодної закуски.