Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Простий і смачний рецепт минтая під маринадом в духовці

Минтай – недорога морська риба, яка часто буває на нашому столі. У приготуванні минтая під маринадом важливо дотримати пропорції солодкого, соленного і кислого, щоб отримати гідний результат. Для буденного столу можна готувати рибу разом з хребтом, для святкового обіду краще видалити всі кістки і уявити рибу у вигляді філе.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Минтай – 0,5 кг;
  • Морква – 140 г;
  • Цибуля-порей – 140 г;
  • Селера – 70 г;
  • Оцет винний – 20 мл;
  • Соус соєвий – 15 мл;
  • Цукор – 25 г;
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Цибуля зелена – для прикраси;
  • Олія соняшникова – для обсмажування.

Процес приготування:

  • За годину до початку готування дістати рибу з морозильника, покласти в ємність з холодною водою і ретельно промити. Зрізати плавники, прибрати темну слиз зсередини. Порізати минтай на 3 або 4 частини. В окремій мисці змішати сіль і борошно, обваляти всі шматки риби в борошні. Якщо в минтае попалася ікра, її теж можна панірувати в борошні.
  • Сковороду розжарити разом з налитим в неї рослинним маслом без запаху, обсмажити шматочки минтая з обох боків до появи рум’яної скоринки.
  • Очищену і вимиту моркву натерти крупно на тертці або нашаткувати тонкими брусочками.
  • З цибулі-порею зняти шкірку, світлу частину стебла порізати на кільця. Порізати селеру дрібними шматочками. Форму для випічки змастити маслом, викласти шматки минтая.
  • У сковороді знову нагріти частина масла, в яке викласти натерту моркву, шматочки цибулі і селери, пасерувати до м’якого стану. В кінці смаження влити винний оцет, додати цукор, соєвий соус і сіль, готувати ще 4-5 хв.
  • Шумівкою розкласти пасеровані овочі по шматках риби, покладеним у форму, полити все рідиною, що залишилася в сковороді після приготування маринаду. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів, помістити в неї форму з рибою. Запікати при зазначеній температурі протягом 10-12 хв. Довше тримати не варто, овочі зверху підгоріти, а риба пересушити.
  • Дістати форму з минтаєм під маринадом з духовки, посипати дрібно нарубаним зеленою цибулею. Подавати шматочки риби з пюре з картоплі або з вареним рисом, обов’язково викладаючи зверху овочевий маринад.
  • Приємного апетиту!