Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково
Риба під маринадом на сковороді ‑ мова проковтнеш
Рибу під маринадом можна приготувати і на плиті в сковороді, вона вийде не менш соковитим, м’яким і ароматною. Рекомендуємо не замінювати оливкова олія соняшниковою, а також зменшувати кількість прянощів в рецепті. Виходить страва цієї середземноморської кухні.
Час готування: 1 год.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Філе тріски – 950 г;
Олія оливкова – 30 мл і 4 ст. л. для обсмажування овочів;
До пассированным овочів додати брусочками моркву, тушкувати ще 3 хв. У овочі додати лавровий лист, гарячу воду, накрити сковороду кришкою і тушкувати в такому вигляді 20 хв. Якщо води буде мало, потрібно додати ще трохи. Коли овочі, досягнутий м’якості, слід додати томатну пасту, приправи, сіль, бальзамічний оцет, цукровий пісок і все перемішати. Готувати ще 5 хв. Якщо з соусу википіло занадто багато води, і він став дуже густим, додати невелику кількість води і довести масу до кипіння. Вимкнути вогонь.
Рибу нарізати шматочками, присмачити сіллю, перцем, соком половини лимона. З обох сторін панірувати в борошні.
У чисту сковороду налити оливкову олію, розігріти.
Рибу викладати в киплячу олію і обсмажувати з обох сторін. До рибі додати овочевий гарячий маринад і тушкувати під закритою кришкою на слабкому вогні ще 10 хв.
Рибу під маринадом перекласти в окремий посуд, остудити і залишити в холодильнику на добу, щоб страва встигло просочитися.