Риба під маринадом – класичний рецепт і 9 смачних варіантів з фото покроково

Риба під маринадом на сковороді ‑ мова проковтнеш

Рибу під маринадом можна приготувати і на плиті в сковороді, вона вийде не менш соковитим, м’яким і ароматною. Рекомендуємо не замінювати оливкова олія соняшниковою, а також зменшувати кількість прянощів в рецепті. Виходить страва цієї середземноморської кухні.

Час готування: 1 год.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 950 г;
  • Олія оливкова – 30 мл і 4 ст. л. для обсмажування овочів;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Цибулю-порей (біла частина) – 1 шт.;
  • Стебло селери – 2 шт.;
  • Морква – 4 шт.;
  • Лавровий Лист – 1 шт.;
  • Орегано (спеції) – 1 ч. л.;
  • Паста томатна – 470 мл;
  • Паприка сушена – 1 ч. л.;
  • Чебрець (приправа) – 1 ч. л.;
  • Вода – 150 мл;
  • Лимон – 0,5 шт.;
  • Оцет бальзамічний білий – 1 ст. л.;
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Борошно пшеничне – 30 р.

Процес приготування:

  • Овочі очистити і вимити. Моркву нарізати тонкими брусочками, цибулю нашаткувати дрібними кубиками. Селера нарізати кубиками, цибулю-порей нарізати тонкими кільцями.
  • У сковороду влити 4 ст. л. оливкового масла, нагріти.
  • Скласти в сковороду нарізані цибулю, селеру, цибулю-порей, смажити 2-3 хв., перемішуючи.
  • До пассированным овочів додати брусочками моркву, тушкувати ще 3 хв. У овочі додати лавровий лист, гарячу воду, накрити сковороду кришкою і тушкувати в такому вигляді 20 хв. Якщо води буде мало, потрібно додати ще трохи. Коли овочі, досягнутий м’якості, слід додати томатну пасту, приправи, сіль, бальзамічний оцет, цукровий пісок і все перемішати. Готувати ще 5 хв. Якщо з соусу википіло занадто багато води, і він став дуже густим, додати невелику кількість води і довести масу до кипіння. Вимкнути вогонь.
  • Рибу нарізати шматочками, присмачити сіллю, перцем, соком половини лимона. З обох сторін панірувати в борошні.
  • У чисту сковороду налити оливкову олію, розігріти.
  • Рибу викладати в киплячу олію і обсмажувати з обох сторін. До рибі додати овочевий гарячий маринад і тушкувати під закритою кришкою на слабкому вогні ще 10 хв.
  • Рибу під маринадом перекласти в окремий посуд, остудити і залишити в холодильнику на добу, щоб страва встигло просочитися.
  • Приємного апетиту!