Ніжний омлет з молоком і сиром на сковороді
При приготуванні омлету з додаванням сиру варто пам’ятати, що, як правило, сир сам по собі вже трохи солонуваті, тому кількість солі варто зменшити. Наявність сиру в омлеті надає страві додаткові вершкові нотки.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Яйця курячі добірні – 3 шт.;
- Молоко жирне – 50 мл;
- Сир твердий «Російський» ‑ 50 р;
- Масло вершкове – 1 ст. л.;
- Сіль, приправи – 1 щіпка.
Процес приготування:
- Яйця вимити з содою, обтерти. По одному розбити їх окремо в посуд, потім з’єднати все разом в глибокій мисці.
- Сир натерти на дрібній тертці. Підійде будь-досить твердий сир.
- До яйцям додати сіль і збовтати виделкою або вінчиком до повного об’єднання.
- Влити молоко, додати приправи, натертий сир і добре розмішати виделкою. Заважати не менше 1 хв. Сир бажано додавати по 1 ч. л. та розмішувати після кожного разу, щоб він не злипнувся і не утворив щільні грудочки.
- Сковороду поставити на середній вогонь, розпустити на ній вершкове масло, вилити яєчно-молочну суміш і тушкувати, накривши кришкою, близько 7-10 хв., збавивши вогонь до слабкого. Кришку знімати не можна, інакше піднявся омлет впаде і вийде щільним і плоским, як млинець.
- Залишити доходити на вимкненій плиті із закритою кришкою ще близько 5 хв.
- Омлет нарізати на порційні шматочки, поки він ще гарячий. Змастити вершковим маслом і посипати будь дрібно нарізаною зеленню. До омлету подати вимиті і нарізані свіжі овочі: помідори, огірки або болгарський перець.
Приємного апетиту!