Простий рецепт омлету з молоком і овочами
Яскраве поєднання класичного омлету, сиру та овочів в одному блюді робить цей сніданок не тільки ситним, але і дуже корисним. Організм вже з ранку отримує порцію білка, вітамінів і клітковини, що заряджає енергією і дозволяє не відчувати почуття голоду до обіду.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 6 шт.;
- Молоко – 1 стакан;
- Сир твердий – 80 г;
- Перець болгарський – 1 шт.;
- Стручкова квасоля – 30 г;
- Помідор – 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Масло вершкове – 40 г;
- Петрушка і кріп – по 5 г;
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
- Овочі почистити і помити.
- Яйця вимити і витерти. Розбити всі яйця по черзі в чашку, щоб перевірити їх якість. З’єднати яйця в одному посуді, додати молоко, сіль і мелений перець.
- Збити яєчно-молочну масу до пишноти й однорідності міксером або виделкою.
- На середній тертці натерти твердий сир і додати в масу. Розмішати дуже ретельно, щоб запобігти появі грудочок.
- Стручкову квасолю (свіжу або розморожену) порізати на невеликі шматочки. У болгарського перцю прибрати хвостик, капелюшок і насіння, а також перегородки. Порізати перець тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю порізати дуже тонкими півкільцями.
- У сковороді розпустити вершкове масло, смажити на ньому овочі близько 7 хв. до м’якості. Спробувати і додати сіль і перець, якщо це необхідно.
- Залити зверху овочі омлетною масою. Помідор порізати на невеликі шматочки, видаливши тверду білу частину, і викласти в омлет.
- Кріп і петрушку заздалегідь помити і обсушити. Дрібно нарізати зелень і рівномірно посипати страву в сковороді. Готувати на мінімальному вогні до готовності під закритою кришкою близько 10-12 хв.
- Дати постояти на вимкненій плиті під кришкою приблизно 5 хв., потім у гарячому вигляді розрізати на порційні шматочки і подавати до сніданку.
Приємного апетиту!