Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Простий рецепт омлету з молоком і овочами

Яскраве поєднання класичного омлету, сиру та овочів в одному блюді робить цей сніданок не тільки ситним, але і дуже корисним. Організм вже з ранку отримує порцію білка, вітамінів і клітковини, що заряджає енергією і дозволяє не відчувати почуття голоду до обіду.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Сир твердий – 80 г;
  • Перець болгарський – 1 шт.;
  • Стручкова квасоля – 30 г;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 40 г;
  • Петрушка і кріп – по 5 г;
  • Сіль, чорний перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Овочі почистити і помити.
  • Яйця вимити і витерти. Розбити всі яйця по черзі в чашку, щоб перевірити їх якість. З’єднати яйця в одному посуді, додати молоко, сіль і мелений перець.
  • Збити яєчно-молочну масу до пишноти й однорідності міксером або виделкою.
  • На середній тертці натерти твердий сир і додати в масу. Розмішати дуже ретельно, щоб запобігти появі грудочок.
  • Стручкову квасолю (свіжу або розморожену) порізати на невеликі шматочки. У болгарського перцю прибрати хвостик, капелюшок і насіння, а також перегородки. Порізати перець тонкою соломкою. Ріпчасту цибулю порізати дуже тонкими півкільцями.
  • У сковороді розпустити вершкове масло, смажити на ньому овочі близько 7 хв. до м’якості. Спробувати і додати сіль і перець, якщо це необхідно.
  • Залити зверху овочі омлетною масою. Помідор порізати на невеликі шматочки, видаливши тверду білу частину, і викласти в омлет.
  • Кріп і петрушку заздалегідь помити і обсушити. Дрібно нарізати зелень і рівномірно посипати страву в сковороді. Готувати на мінімальному вогні до готовності під закритою кришкою близько 10-12 хв.
  • Дати постояти на вимкненій плиті під кришкою приблизно 5 хв., потім у гарячому вигляді розрізати на порційні шматочки і подавати до сніданку.

Приємного апетиту!