Рецепт ситного омлету з ковбасою на сковороду
Для того щоб сніданок вийшов не тільки смачним, але і більш ситним, омлет можна готувати з додаванням вареної ковбаси, шинки або навіть сосисок. Аромат з кухні швидко підніме сонних домочадців з ліжок.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Яйця курячі великі – 3 шт.;
- Ковбаса варена – 100 г;
- Молоко – 40 мл;
- Сіль – 1 щіпка;
- Олія соняшникова без запаху 1 ст. л.
Процес приготування:
- Яйця вимити в содовому розчині, обполоснути. По одному розбивати окремо в кухоль, щоб виключити потрапляння зіпсованого яйця в посуд, інакше воно зіпсує всі інші яйця і все доведеться викинути. По можливості бажано купувати сільські яйця, вони мають більш насиченим запахом і кольором.
- Збити яйця виделкою або вінчиком. Всипати сіль і збити ще раз до однорідності і розчинення крупинок солі.
- Додати в суміш холодне молоко, розмішати до однорідності.
- Нарізати варену ковбасу кубиками і обсмажити їх у соняшниковій олії.
- Залити обсмажені шматочки ковбаси яєчно-молочної масою і накрити сковороду кришкою.
- Смажити на повільному вогні до того, як серединка омлету стане густою.
- Залишити готове блюдо постояти під кришкою на вимкненій плиті близько 5 хв., а потім розрізати на шматочки.
- Подавати в гарячому вигляді, посипавши дрібно подрібненим кропом і зеленою цибулею.
- Дуже вдалим поєднанням в подачі є омлет з консервованим горошком. Потрібно відкрити банку горошку, злити воду, відкинувши півбанки на сито, і подавати до омлету з хлібом в якості гарніру.
Приємного апетиту!