Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Рецепт ситного омлету з ковбасою на сковороду

Для того щоб сніданок вийшов не тільки смачним, але і більш ситним, омлет можна готувати з додаванням вареної ковбаси, шинки або навіть сосисок. Аромат з кухні швидко підніме сонних домочадців з ліжок.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі великі – 3 шт.;
  • Ковбаса варена – 100 г;
  • Молоко – 40 мл;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Олія соняшникова без запаху 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Яйця вимити в содовому розчині, обполоснути. По одному розбивати окремо в кухоль, щоб виключити потрапляння зіпсованого яйця в посуд, інакше воно зіпсує всі інші яйця і все доведеться викинути. По можливості бажано купувати сільські яйця, вони мають більш насиченим запахом і кольором.
  • Збити яйця виделкою або вінчиком. Всипати сіль і збити ще раз до однорідності і розчинення крупинок солі.
  • Додати в суміш холодне молоко, розмішати до однорідності.
  • Нарізати варену ковбасу кубиками і обсмажити їх у соняшниковій олії.
  • Залити обсмажені шматочки ковбаси яєчно-молочної масою і накрити сковороду кришкою.
  • Смажити на повільному вогні до того, як серединка омлету стане густою.
  • Залишити готове блюдо постояти під кришкою на вимкненій плиті близько 5 хв., а потім розрізати на шматочки.
  • Подавати в гарячому вигляді, посипавши дрібно подрібненим кропом і зеленою цибулею.
  • Дуже вдалим поєднанням в подачі є омлет з консервованим горошком. Потрібно відкрити банку горошку, злити воду, відкинувши півбанки на сито, і подавати до омлету з хлібом в якості гарніру.

Приємного апетиту!