Омлет з помідорами під кришкою
Щоб смак у омлету вийшов ще більш ніжним, в рецепті замість молока використовуються вершки. Зелень петрушки і базиліка додасть приємний, злегка пряний смак готового блюда.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Вершки 20-22 % ‑ 80 мл;
- Помідор великий – 1 шт.;
- Оливкова олія – 30 мл;
- Базилік – пару гілочок;
- Петрушка – пару гілочок;
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
- Помідор і яйця помити і обсушити паперовими рушниками.
- Помідор порізати на четвертинки, видалити білу тверду частину.
- Розігріти на плиті сковороду, вилити в неї оливкова олія і викласти шматочки помідорів. Злегка обсмажити томат на сковороді.
- В цей час розбити по одному яйця в чашку, перевірити їх якість. Вилити в глибоку посуд, посолити і ретельно збити виделкою.
- Додати до маси вершки і добре збити виделкою ще раз.
- Вилити суміш в сковороду помідори і накрити кришкою. Кришку не знімати до кінця приготування, інакше омлет не вийде пишним.
- Готувати на повільному вогні до моменту, поки вся маса повністю не загусне.
- Зелень попередньо вимити й обсушити. Дрібно нашаткувати петрушку і базилік.
- Коли з поверхні омлету випарується вся волога, він готовий. Дати постояти на вимкненій плиті під закритою кришкою близько 5 хв.
- Готову страву нарізати на шматочки і посипати посіченою зеленню. Подавати омлет з хрустким тостом в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!