Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Омлет з помідорами під кришкою

Щоб смак у омлету вийшов ще більш ніжним, в рецепті замість молока використовуються вершки. Зелень петрушки і базиліка додасть приємний, злегка пряний смак готового блюда.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Вершки 20-22 % ‑ 80 мл;
  • Помідор великий – 1 шт.;
  • Оливкова олія – 30 мл;
  • Базилік – пару гілочок;
  • Петрушка – пару гілочок;
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  • Помідор і яйця помити і обсушити паперовими рушниками.
  • Помідор порізати на четвертинки, видалити білу тверду частину.
  • Розігріти на плиті сковороду, вилити в неї оливкова олія і викласти шматочки помідорів. Злегка обсмажити томат на сковороді.
  • В цей час розбити по одному яйця в чашку, перевірити їх якість. Вилити в глибоку посуд, посолити і ретельно збити виделкою.
  • Додати до маси вершки і добре збити виделкою ще раз.
  • Вилити суміш в сковороду помідори і накрити кришкою. Кришку не знімати до кінця приготування, інакше омлет не вийде пишним.
  • Готувати на повільному вогні до моменту, поки вся маса повністю не загусне.
  • Зелень попередньо вимити й обсушити. Дрібно нашаткувати петрушку і базилік.
  • Коли з поверхні омлету випарується вся волога, він готовий. Дати постояти на вимкненій плиті під закритою кришкою близько 5 хв.
  • Готову страву нарізати на шматочки і посипати посіченою зеленню. Подавати омлет з хрустким тостом в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!