Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Оригінальний омлет рулетом

Щоб отримати омлет рулетом, він не повинен бути пишним, а швидше повинен нагадувати млинець, який потім можна загорнути начинку. Для цього рецепта забирається молоко як джерело зайвої рідини.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Твердий сир тертий – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Яйця ретельно вимити і витерти. Розбити по одному в окрему чашку для перевірки.
  • З’єднати всі яйця в одному посуді, додати дрібку солі і збити за допомогою виделки до однорідного стану і освіти легкої піни близько 1 хв.
  • Вершкове масло жирністю не менше 82,5 % розтопити в сковороді на сильному вогні. Зменшити вогонь до слабкого і вилити на масло, збиті яйця. Швидко провернути сковороду по колу, щоб омлет рівномірно розподілився по дну сковороди, як млинець.
  • Потерти сир на дрібній тертці і посипати ним омлет рівномірно.
  • При бажанні на цьому етапі можна посипати блюдо дрібно нарізаними петрушкою і кропом, а також додати мелений чорний перець або щіпку прованських трав.
  • За допомогою лопатки акуратно загнути один край яєчного млинця до середини омлету. Загнути зверху другу половину омлету, щоб вийшов рулетик. Залишити рулет на сковороді і дати злегка охолонути.
  • Подавати омлет в теплому вигляді, поки сир всередині рулету не охолов і залишається еластичним. Подачу можна супроводити нарізаними свіжими томатами.

Приємного апетиту!