Оригінальний омлет рулетом
Щоб отримати омлет рулетом, він не повинен бути пишним, а швидше повинен нагадувати млинець, який потім можна загорнути начинку. Для цього рецепта забирається молоко як джерело зайвої рідини.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Твердий сир тертий – 3 ст. л.;
- Сіль – 1 щіпка;
- Вершкове масло – 2 ст. л.
Процес приготування:
- Яйця ретельно вимити і витерти. Розбити по одному в окрему чашку для перевірки.
- З’єднати всі яйця в одному посуді, додати дрібку солі і збити за допомогою виделки до однорідного стану і освіти легкої піни близько 1 хв.
- Вершкове масло жирністю не менше 82,5 % розтопити в сковороді на сильному вогні. Зменшити вогонь до слабкого і вилити на масло, збиті яйця. Швидко провернути сковороду по колу, щоб омлет рівномірно розподілився по дну сковороди, як млинець.
- Потерти сир на дрібній тертці і посипати ним омлет рівномірно.
- При бажанні на цьому етапі можна посипати блюдо дрібно нарізаними петрушкою і кропом, а також додати мелений чорний перець або щіпку прованських трав.
- За допомогою лопатки акуратно загнути один край яєчного млинця до середини омлету. Загнути зверху другу половину омлету, щоб вийшов рулетик. Залишити рулет на сковороді і дати злегка охолонути.
- Подавати омлет в теплому вигляді, поки сир всередині рулету не охолов і залишається еластичним. Подачу можна супроводити нарізаними свіжими томатами.
Приємного апетиту!