Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Смачний рецепт повітряного омлету з молоком для дітей

Секрет приємного ніжного смаку омлету, як у дитинстві, полягає у використанні вершкового масла. Воно надає той самий молочний аромат, який нерідко можна відчути доноситься з кухні дитячого садка.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі С0 – 5 шт.;
  • Молоко 3,2 % ‑ 250 мл;
  • Вершкове масло 82,5 % ‑ 30 г;
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  • Яйця вимити в содовому розчині і витерти, щоб мікроорганізми з поверхні не потрапили в блюдо. По черзі розбивати яйця в чашку, щоб виявити, чи немає серед них зіпсованих. Перелити всі яйця в глибоку посуд (однак для цього не підійде посуд, що має емальовану поверхню).
  • Проколоти всі жовтки виделкою і ретельно збити нею яйця. Потрібно стежити за тим, щоб при збиванні не утворилася піна.
  • Влити до збитої маси молоко, всипати сіль і добре збити знову.
  • Сковороду змастити розтопленим вершковим маслом за допомогою силіконової пензлика. Оскільки страва готується для дітей, омлет можна вливати в спеціальні контурні силіконові формочки у вигляді тварин, квітів або фруктів, які кладуться на дно сковороди. Слід пам’ятати, що омлет обов’язково підніметься, тому масу потрібно вливати на половину висоти формочок.
  • Включити середній вогонь, розлити яєчно-молочну масу по формах, накрити сковороду кришкою і залишити готуватися протягом 10 хв., не знімаючи кришку.
  • Після закінчення зазначеного часу акуратно витягти омлет з формочок (можна допомогти собі ножем, обережно проводячи їм всередині форм), полити розтопленим вершковим маслом і злегка остудити.
  • Подавати з чорним хлібом, зеленню і свіжими овочами, з яких можна викласти на тарілці смішний малюнок.

Приємного апетиту!