Пишний і дуже смачний омлет з кабачками
У сезон молодих кабачків обов’язково потрібно приготувати омлет з додаванням цих овочів. Кабачок додасть омлету ніжність та соковитість.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Молодий Кабачок – 1 шт.;
- Яйця курячі великі – 1 шт.;
- Молоко – 140 мл;
- Масло вершкове – 30 г;
- Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
- Для омлету необхідно вибрати молодий кабачок середнього розміру, з тонкою шкіркою і дрібними недозрілими насінням. У плода необхідно зрізати хвостик і, не знімаючи шкірки і не прибираючи серединку, порізати тонкими широкими стрічками за допомогою овочерізки.
- Яйця вимити в содовому розчині і витерти. Розбити по черзі яйця в чашку, щоб не трапилося тухле. Потім з’єднати яйця в глибокій посуді і розмішати виделкою.
- Посолити яєчну масу, додати молоко і ретельно збити всі виделкою або міксером, поки над масою не підніметься шапочка з піни.
- Розпустити на сковороді на сильному вогні вершкове масло, викласти туди тонко нарізані кабачки, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати кабачки близько 2 хв. до м’якості.
- Кабачки залити зверху яєчною масою і накрити кришкою.
- Готувати страву на слабкому вогні протягом 10 хвилин, не знімаючи кришку. Омлет буде готовий, коли його серединка перестане тремтіти.
- Викласти готову страву на тарілку, подати з овочами, хлібом або закусками з домашньої консервації.
Приємного апетиту!