Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Пишний і дуже смачний омлет з кабачками

У сезон молодих кабачків обов’язково потрібно приготувати омлет з додаванням цих овочів. Кабачок додасть омлету ніжність та соковитість.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Молодий Кабачок – 1 шт.;
  • Яйця курячі великі – 1 шт.;
  • Молоко – 140 мл;
  • Масло вершкове – 30 г;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Для омлету необхідно вибрати молодий кабачок середнього розміру, з тонкою шкіркою і дрібними недозрілими насінням. У плода необхідно зрізати хвостик і, не знімаючи шкірки і не прибираючи серединку, порізати тонкими широкими стрічками за допомогою овочерізки.
  • Яйця вимити в содовому розчині і витерти. Розбити по черзі яйця в чашку, щоб не трапилося тухле. Потім з’єднати яйця в глибокій посуді і розмішати виделкою.
  • Посолити яєчну масу, додати молоко і ретельно збити всі виделкою або міксером, поки над масою не підніметься шапочка з піни.
  • Розпустити на сковороді на сильному вогні вершкове масло, викласти туди тонко нарізані кабачки, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати кабачки близько 2 хв. до м’якості.
  • Кабачки залити зверху яєчною масою і накрити кришкою.
  • Готувати страву на слабкому вогні протягом 10 хвилин, не знімаючи кришку. Омлет буде готовий, коли його серединка перестане тремтіти.
  • Викласти готову страву на тарілку, подати з овочами, хлібом або закусками з домашньої консервації.

Приємного апетиту!