Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Рецепт ароматної омлету з цибулею на сковороді

Ароматний омлет на вершках з смаженою цибулею нікого не залишить байдужим. Блюдо виходить пишним, повітряним і при цьому має традиційний слов’янський смак.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Вершки 10-20 % ‑ 4-5 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Вершкове масло – 1 ст. л.;
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Цибулю почистити від шкірки, сполоснути і порізати дрібними кубиками.
  • Яйця вимити з содою і обсушити. По одному забивати яйця в окрему ємність, щоб перевірити їх свіжість. Всі яйця вилити в одну глибоку посуд, всипати сіль і мелений перець, збити віночком або вилкою, домагаючись однорідності маси і появи легкої повітряної піни.
  • Додати до яєчної маси вершки і знову ретельно збити.
  • У сковороді розігріти вершкове масло і викласти туди нарізану цибулю. Обсмажувати цибулю на середньому вогні близько 2 хв. до рум’яності, безперервно заважаючи і стежачи за тим, щоб його не спалити.
  • Сумішшю з яєць і вершків залити зверху золотистий обсмажену цибулю і тримати страву під кришкою на слабкому вогні приблизно 10 хв.
  • Вимкнути плиту і дати страві настоятися під кришкою ще 4-5 хв.
  • Подавати, притрусивши січеною зеленню і порізавши на шматочки. До страви можна запропонувати нарізані свіжі овочі або откинутую на сито консервовану кукурудзу або зелений горошок. Також подачу можна супроводити улюбленими соусами.

Приємного апетиту!