Смачний омлет з додаванням борошна
Деякі господині для пишноти додають в омлет пару ложок борошна. Вона трохи змінює структуру страви. Такий омлет потрібно добре збивати, щоб пухирці повітря змогли підняти на собі всю масу і зробити блюдо повітряним.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яйце куряче С0 – 6 шт.;
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.;
- Молоко 3,2 % ‑ 200 мл;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Рослинна олія без запаху – 1 ст. л.;
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
- Яйця помити і протерти паперовими рушниками. Розбити по черзі яйця в чашку, щоб у разі необхідності вчасно виявити несвіже. З’єднати яйця в глибокій мисці, збити віночком до утворення повітряної піни.
- Додати в яєчну масу тепле молоко, посолити, всипати спеції, перемішати до однорідності.
- Всипати у суміш 2-3 ст. л. борошна і ретельно збити до однорідного стану, розбиваючи грудочки в тесті.
- Поставити сковороду на середній вогонь, влити рослинне масло.
- У добре розігріте рослинне масло вилити суміш, потримати близько 5-8 хв., періодично піднімаючи сковороду і провертаючи, щоб рідина зверху омлету розтікалася по стінках сковороди і запікалася.
- Готовність визначити по наявності знизу у страви тонкої золотистої ароматною скоринки.
- Гарячий омлет посипати попередньо вимитим і нарізаною зеленою цибулею і петрушкою, порізати на шматки. Подавати з хрусткими хлібцями або обсмаженою тостовым хлібом.
Приємного апетиту!