Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Смачний омлет з додаванням борошна

Деякі господині для пишноти додають в омлет пару ложок борошна. Вона трохи змінює структуру страви. Такий омлет потрібно добре збивати, щоб пухирці повітря змогли підняти на собі всю масу і зробити блюдо повітряним.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче С0 – 6 шт.;
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.;
  • Молоко 3,2 % ‑ 200 мл;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Рослинна олія без запаху – 1 ст. л.;
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

  • Яйця помити і протерти паперовими рушниками. Розбити по черзі яйця в чашку, щоб у разі необхідності вчасно виявити несвіже. З’єднати яйця в глибокій мисці, збити віночком до утворення повітряної піни.
  • Додати в яєчну масу тепле молоко, посолити, всипати спеції, перемішати до однорідності.
  • Всипати у суміш 2-3 ст. л. борошна і ретельно збити до однорідного стану, розбиваючи грудочки в тесті.
  • Поставити сковороду на середній вогонь, влити рослинне масло.
  • У добре розігріте рослинне масло вилити суміш, потримати близько 5-8 хв., періодично піднімаючи сковороду і провертаючи, щоб рідина зверху омлету розтікалася по стінках сковороди і запікалася.
  • Готовність визначити по наявності знизу у страви тонкої золотистої ароматною скоринки.
  • Гарячий омлет посипати попередньо вимитим і нарізаною зеленою цибулею і петрушкою, порізати на шматки. Подавати з хрусткими хлібцями або обсмаженою тостовым хлібом.

Приємного апетиту!