Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Панкейкі з кукурудзяного борошна на кефірі

Панкейкі з кукурудзяного борошна на кефірі – це смачний «пп» сніданок. У цьому рецепті всі інгредієнти традиційні для американських панкейків. Тільки замість звичайної борошна беремо кукурудзяну, і корисність млинчиків зростає в два рази. Все тому, що тепер в організм надходять правильні калорії. Такі млинці прекрасна альтернатива обридлим каш!

Порції: 6

Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно кукурудзяне – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Мед – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Кефір потрібно трохи підігріти, щоб він був злегка теплим (ні в якому разі не кип’ятіть!). Поки він гріється, додаємо в нього мед, щоб він розтанув і повністю змішався з кефіром.
  • В кукурудзяне борошно вбиваємо яйце і засипаємо розпушувач.
  • Змішуємо рідку суміш з сипучою масою. Дуже ретельно перемішуємо, щоб млинці вийшли повітряними, краще не полінуватися і збити їх міксером.
  • Даємо масі постояти 10-15 хв.
  • Сковороду з антипригарним покриттям нагріваємо. Виливаємо першу порцію (на один панкейк вистачить половину ополоника) обсмажуємо млинець з обох сторін. Він повинен піднятися і гарненько зарум’янитися.
  • Також смажимо інші млинці.
  • Приємного апетиту!