Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково
Панкейкі з кукурудзяного борошна на кефірі
Панкейкі з кукурудзяного борошна на кефірі – це смачний «пп» сніданок. У цьому рецепті всі інгредієнти традиційні для американських панкейків. Тільки замість звичайної борошна беремо кукурудзяну, і корисність млинчиків зростає в два рази. Все тому, що тепер в організм надходять правильні калорії. Такі млинці прекрасна альтернатива обридлим каш!
Порції: 6
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
Кефір – 250 мл
Борошно кукурудзяне – 400 гр.
Яйце – 1 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Мед – 2 ч. л.
Процес приготування:
Кефір потрібно трохи підігріти, щоб він був злегка теплим (ні в якому разі не кип’ятіть!). Поки він гріється, додаємо в нього мед, щоб він розтанув і повністю змішався з кефіром.
В кукурудзяне борошно вбиваємо яйце і засипаємо розпушувач.
Змішуємо рідку суміш з сипучою масою. Дуже ретельно перемішуємо, щоб млинці вийшли повітряними, краще не полінуватися і збити їх міксером.
Даємо масі постояти 10-15 хв.
Сковороду з антипригарним покриттям нагріваємо. Виливаємо першу порцію (на один панкейк вистачить половину ополоника) обсмажуємо млинець з обох сторін. Він повинен піднятися і гарненько зарум’янитися.