Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Як приготувати панкейкі на кефірі без додавання яєць?

Панкейкі на кефірі без додавання яєць – це поширений варіант традиційних американських млинчиків. Він особливо сподобається вегетаріанцям і виручить, якщо курячих яєць під рукою не виявилося. Адже не залишати ж рідних без смачного сніданку!

Порції: 6

Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кефір – 300 мл
  • Сіль – щіпка
  • Мед – для просочення
  • Рослинне масло – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Для тіста змішаємо в глибокій тарілці кефір з цукром, додамо до них дрібку солі і ложку соди. Розмішуєм інгредієнти. Залишаємо настоятися на 10 хв.
  • Поступово, не поспішаючи і постійно помішуючи, додаємо борошно. Від цього залежить однорідність тіста і смак панкейків. Не полінуйтеся все добре розмішати. В останню чергу додамо ложку рослинної олії. Перемішаємо.
  • Випікаємо млинці на промазаної маслом сковороді. Для одного панкейка знадобиться ½ ополоника тесту. Виливаємо його на сковороду і смажимо до хорошого рум’яного кольору. Перевертаємо і чекаємо 2-3 хв., поки запечеться друга сторона.
  • Так смажимо все панкейкі.
  • Млинці складаємо стопкою і поливаємо зверху медом.
  • Приємного апетиту!