Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково
Як приготувати панкейкі на кефірі без додавання яєць?
Панкейкі на кефірі без додавання яєць – це поширений варіант традиційних американських млинчиків. Він особливо сподобається вегетаріанцям і виручить, якщо курячих яєць під рукою не виявилося. Адже не залишати ж рідних без смачного сніданку!
Порції: 6
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 500 гр.
Цукор – 3 ст. л.
Сода – 1 ч. л.
Кефір – 300 мл
Сіль – щіпка
Мед – для просочення
Рослинне масло – 3 ст. л.
Процес приготування:
Для тіста змішаємо в глибокій тарілці кефір з цукром, додамо до них дрібку солі і ложку соди. Розмішуєм інгредієнти. Залишаємо настоятися на 10 хв.
Поступово, не поспішаючи і постійно помішуючи, додаємо борошно. Від цього залежить однорідність тіста і смак панкейків. Не полінуйтеся все добре розмішати. В останню чергу додамо ложку рослинної олії. Перемішаємо.
Випікаємо млинці на промазаної маслом сковороді. Для одного панкейка знадобиться ½ ополоника тесту. Виливаємо його на сковороду і смажимо до хорошого рум’яного кольору. Перевертаємо і чекаємо 2-3 хв., поки запечеться друга сторона.
Так смажимо все панкейкі.
Млинці складаємо стопкою і поливаємо зверху медом.