Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Простий рецепт пишних гарбузове панкейків

Гарбузове панкейкі на кефірі – це дуже апетитні млинчики, які різноманітять ваше звичне меню. Щоб смак панкейків вийшов більш насиченим, пряним, обов’язково додайте в тісто ароматний мускатний горіх, імбир. І перед вашим шедевром ніхто не встоїть!

Порції:6

Час готування: 1 година 10 хв.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Борошно – 200гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – ¼ ч. л.
  • Імбир – ¼ ч. л.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 15 гр.

Процес приготування:

  • Разрежем гарбуз на дві половинки. Покладемо їх у каструлю з водою і залишимо варитися на 20-30 хв. З вареної гарбуза потрібно ложкою з серцевини дістати м’якоть, позбавляючись від насіння, якщо вони будуть попадатися.
  • Тепер в миску з гарбузовим пюре вливаємо кефір, перемішуємо.
  • Додаємо до продуктів яйце і борошно.
  • Збиваємо масу міксером. Коли вона стане однорідною, можна додати розпушувач і спеції (імбир, мускатний горіх, ванільний цукор), а також не забудьте додати ложку рослинного масла, щоб млинці не прилипали. Знову збиваємо наше тісто.
  • Даємо йому 10 хв. настоятися.
  • Випікаємо панкейкі на розігрітій сковороді. Панкейкі трохи більше за розміром, ніж оладки. Беріть приблизно половину ополоника тесту. Смажимо з обох сторін, щоб верх млинчика було рум’яним.
  • Таким чином смажимо все панкейкі.
  • Приємного апетиту!