Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково
Простий рецепт пишних гарбузове панкейків
Гарбузове панкейкі на кефірі – це дуже апетитні млинчики, які різноманітять ваше звичне меню. Щоб смак панкейків вийшов більш насиченим, пряним, обов’язково додайте в тісто ароматний мускатний горіх, імбир. І перед вашим шедевром ніхто не встоїть!
Порції:6
Час готування: 1 година 10 хв.
Інгредієнти:
Гарбуз – 200 гр.
Борошно – 200гр.
Яйце – 1 шт.
Кефір – 200 мл
Розпушувач – 1 ч. л.
Мускатний горіх – ¼ ч. л.
Імбир – ¼ ч. л.
Рослинне масло – 1 ст. л.
Ванільний цукор – 15 гр.
Процес приготування:
Разрежем гарбуз на дві половинки. Покладемо їх у каструлю з водою і залишимо варитися на 20-30 хв. З вареної гарбуза потрібно ложкою з серцевини дістати м’якоть, позбавляючись від насіння, якщо вони будуть попадатися.
Тепер в миску з гарбузовим пюре вливаємо кефір, перемішуємо.
Додаємо до продуктів яйце і борошно.
Збиваємо масу міксером. Коли вона стане однорідною, можна додати розпушувач і спеції (імбир, мускатний горіх, ванільний цукор), а також не забудьте додати ложку рослинного масла, щоб млинці не прилипали. Знову збиваємо наше тісто.
Даємо йому 10 хв. настоятися.
Випікаємо панкейкі на розігрітій сковороді. Панкейкі трохи більше за розміром, ніж оладки. Беріть приблизно половину ополоника тесту. Смажимо з обох сторін, щоб верх млинчика було рум’яним.