Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Смачні шоколадні панкейкі на кефірі з какао

Шоколадні панкейкі на кефірі з какао – солодкі, пишні, з ароматом шоколаду млинці. Перед таким ласощами неможливо втриматися. Кращим доповненням до них стане мед або традиційний для панкейків клиновий сироп. І кулінарний шедевр готовий до столу!

Порції:8

Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль — щіпка
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Гашене сода – ½ ч. л.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Кефір потрібно злегка розігріти, але не дати йому закипіти. Він повинен бути теплим.
  • Вмішуємо в нього яйця, сіль, цукор і гашене соду.
  • Поступово, невеликими порціями засипаємо борошно, а потім додаємо какао-порошок і розпушувач. Виливаємо 1 ст. л. рослинного масла в тісто.
  • Беремо міксер або віночок і добре збиваємо тісто для млинців.
  • Сковороду розігріємо. Змастимо її маслом (якщо вона антипригарна, то промащувати не потрібно). Тепер викладаємо 3 повні ст. л. тіста і розподіляємо млинець рівним шаром на сковороді. Він повинен не доходити до її країв на 5-7 див.
  • Випікаємо панкейк з обох боків до рум’яного кольору. Смажимо так все тісто.
  • Приємного апетиту!