Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково
Смачні шоколадні панкейкі на кефірі з какао
Шоколадні панкейкі на кефірі з какао – солодкі, пишні, з ароматом шоколаду млинці. Перед таким ласощами неможливо втриматися. Кращим доповненням до них стане мед або традиційний для панкейків клиновий сироп. І кулінарний шедевр готовий до столу!
Порції:8
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
Кефір – 400 мл
Яйце – 2 шт.
Борошно – 250 гр.
Какао – 3 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Сіль — щіпка
Розпушувач – 1 ст. л.
Гашене сода – ½ ч. л.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Процес приготування:
Кефір потрібно злегка розігріти, але не дати йому закипіти. Він повинен бути теплим.
Вмішуємо в нього яйця, сіль, цукор і гашене соду.
Поступово, невеликими порціями засипаємо борошно, а потім додаємо какао-порошок і розпушувач. Виливаємо 1 ст. л. рослинного масла в тісто.
Беремо міксер або віночок і добре збиваємо тісто для млинців.
Сковороду розігріємо. Змастимо її маслом (якщо вона антипригарна, то промащувати не потрібно). Тепер викладаємо 3 повні ст. л. тіста і розподіляємо млинець рівним шаром на сковороді. Він повинен не доходити до її країв на 5-7 див.
Випікаємо панкейк з обох боків до рум’яного кольору. Смажимо так все тісто.