Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт американських млинчиків (панкейків)
Американські млинці – панкейкі – це класичний сніданок американців. Пишні, ароматні, з повітряними дірочками вони так і просяться, щоб їх з’їли. Подавати панкейкі краще гарячими, для цього поставте їх на кілька хвилин у духовку. І кращий сніданок готовий!
Порції:6
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Кефір – 0,5 л.
Яйце – 2 шт.
Борошно – 2 ст.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Цукор ванільний – 1 пакет
Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
Кефір виливаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Засипаємо в нього соду, під температурою сода увійде в реакцію з кислинкою кефіру і пінкою підніметься вгору. Тепер можна знімати каструлю з плити.
Засипаємо розпушувач і розмішуємо.
Розбиваємо яйця, змішуємо їх з ванільним цукром. З’єднуємо яєчну масу з кефіром. Розмішуємо.
Поступово засипаємо борошно, беремо міксер і ретельно збиваємо тісто, позбавляючись від всіх грудок.
Сковороду промазуємо рослинним маслом. Нагріваємо її і черпаком наливаємо тісто, розподіляючи його так, щоб панкейк займав приблизно половину сковороди. Смажимо млинець до появи хорошого рум’янцю. Потім перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону.