Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт американських млинчиків (панкейків)

Американські млинці – панкейкі – це класичний сніданок американців. Пишні, ароматні, з повітряними дірочками вони так і просяться, щоб їх з’їли. Подавати панкейкі краще гарячими, для цього поставте їх на кілька хвилин у духовку. І кращий сніданок готовий!

Порції:6

Час приготування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 пакет
  • Рослинне масло – для смаження

Процес приготування:

  • Кефір виливаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Засипаємо в нього соду, під температурою сода увійде в реакцію з кислинкою кефіру і пінкою підніметься вгору. Тепер можна знімати каструлю з плити.
  • Засипаємо розпушувач і розмішуємо.
  • Розбиваємо яйця, змішуємо їх з ванільним цукром. З’єднуємо яєчну масу з кефіром. Розмішуємо.
  • Поступово засипаємо борошно, беремо міксер і ретельно збиваємо тісто, позбавляючись від всіх грудок.
  • Сковороду промазуємо рослинним маслом. Нагріваємо її і черпаком наливаємо тісто, розподіляючи його так, щоб панкейк займав приблизно половину сковороди. Смажимо млинець до появи хорошого рум’янцю. Потім перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону.
  • Так смажимо всі млинці.
  • Приємного апетиту!