Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково
Повітряні бананові панкейкі, приготовані на кефірі
Бананові панкейкі на кефірі – повітряні, смачні млинці з фруктовою начинкою. Банани підкреслять неймовірний аромат панкейків і зроблять їх ще апетитніше. Це універсальне ласощі, можна і домашніх порадувати і здивувати гостей! Спробуйте самі!
Порції:8
Час готування: 35 хв.
Інгредієнти:
Банан – 2 шт.
Кефір – 300 мл
Сода – ¼ ч. л.
Борошно – 5 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Видаляємо шкірку бананів, нарізаємо їх на кілька половинок і розтираємо виделкою.
В іншу миску виливаємо кефір, змішуємо його з цукром і яйцем. Додаємо в масу соду, ретельно все розмішуємо.
Засипаємо поступово борошно, перемішуємо суміш, намагаючись розмішати всі грудки.
Додаємо в неї бананове пюре і 2 ст. л. рослинного масла.
Збиваємо масу міксером або віночком, але дуже ретельно.
Розігріваємо сковороду на плиті. Вогонь краще вибрати помірний, щоб млинці прожарювалася повільно. Промазуємо дно рослинним маслом. Виливаємо на сковороду половинку ополоника тесту на один панкейк. Смажимо з обох сторін, до утворення рум’яного верху. Смажимо так все тісто.