Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Повітряні бананові панкейкі, приготовані на кефірі

Бананові панкейкі на кефірі – повітряні, смачні млинці з фруктовою начинкою. Банани підкреслять неймовірний аромат панкейків і зроблять їх ще апетитніше. Це універсальне ласощі, можна і домашніх порадувати і здивувати гостей! Спробуйте самі!

Порції:8

Час готування: 35 хв.

Інгредієнти:

  • Банан – 2 шт.
  • Кефір – 300 мл
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Видаляємо шкірку бананів, нарізаємо їх на кілька половинок і розтираємо виделкою.
  • В іншу миску виливаємо кефір, змішуємо його з цукром і яйцем. Додаємо в масу соду, ретельно все розмішуємо.
  • Засипаємо поступово борошно, перемішуємо суміш, намагаючись розмішати всі грудки.
  • Додаємо в неї бананове пюре і 2 ст. л. рослинного масла.
  • Збиваємо масу міксером або віночком, але дуже ретельно.
  • Розігріваємо сковороду на плиті. Вогонь краще вибрати помірний, щоб млинці прожарювалася повільно. Промазуємо дно рослинним маслом. Виливаємо на сковороду половинку ополоника тесту на один панкейк. Смажимо з обох сторін, до утворення рум’яного верху. Смажимо так все тісто.
  • Приємного апетиту!