Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Простий пиріг Зебра на йогурті

Ніжний та пишний пиріг «Зебра» можна приготувати на йогурті – домашньому або покупному. Рецепт приблизно схожий на кефірний тісто, але смак пирога буде трохи відрізнятися. Заради різноманітності можна приготувати «Зебру» і за цим рецептом, особливо, якщо у вас в холодильнику знайшовся йогурт.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Йогурт-кисломолочний – 250 мл
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Цукровий пісок – 180 гр.
  • Какао Порошок – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно з’єднати в чаші міксера яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Почніть ретельно збивати інгредієнти, до повного розчинення цукрового піску і утворення пишної щільної піни.
  • Коли яйця з цукром будуть готові, а на це піде близько 10 хвилин, почніть поступово додавати в тісто йогурт, продовжуючи збивати суміш, щоб вона залишалася пишною.
  • У збиту суміш рідких інгредієнтів почніть поступово просіяти борошно. Вже не збиваючи тісто, а акуратно змішуючи складові пирога за допомогою лопатки і домагаючись гладкості і однорідності тесту.
  • Коли тісто буде готове, його потрібно буде розділити навпіл і потім одну з частин зробити шоколадною. Для цього потрібно додати в одну з частин тесту какао-порошок, розпушувач і ретельно перемішати. У світлу частину додайте розпушувач для тіста і перемішайте. Потім потрібно почати формувати смугастий пиріг.
  • Форму для випічки змастіть вершковим маслом, увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У форму покладіть дві-три ложки світлого тіста, а потім дві-три ложки темного тіста. Продовжуйте чергувати шари, поки все тісто в мисках не закінчиться. Форму приберіть в розігріту духовку і випікайте виріб протягом 45 хвилин.
  • Готового пирога дозвольте охолонути, а потім викладіть його на блюдо і прикрасьте за смаком пудрою з цукру або іншими прикрасами.