Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Як спекти пиріг Зебра з кремом?

Будь пиріг, кекс або бісквіт можна перетворити за допомогою різних добавок. Наприклад, можна приготувати крем зі згущеного молока і промазати коржі пирога. Цей пиріг відразу ж стане більш солодким і святковим, хоча його приготування не особливо ускладниться.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 4 шт.
  • Цукор – 2/3 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сметана – ½ ст.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 1,5 ст. л.

Для крему:

  • Згущене молоко варене – 1 банка
  • Вершкове масло – 150 гр.

Процес приготування:

  • Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь і дайте йому розм’якнути. Розтоплене масло покладіть в чашу міксера, а потім додайте туди звичайний цукор і ванільний цукор. Збивайте інгредієнти до пишноти, після чого введіть в суміш курячі яйця, забиваючи їх по одному. В останню чергу додайте в тісто сметану і ще раз збийте суміш.
  • Борошно просійте, а потім відміряйте одну ложку і відкладіть її в сторону. Тісто розділіть з різних мисках на дві рівні частини, в одну з яких висипте більшу частину борошна і розпушувач, а в другу додати какао-порошок і ложку борошна. Обидві частини тесту гарненько збийте або перемішайте, щоб не залишилося жодної грудочки в складі.
  • Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а потім почніть розподіляти тісто у формі почергово. Дві ложки світлого тіста, а потім дві ложки темного. Так до тих пір, поки не закінчиться тісто.
  • Форму поставте в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів і випікайте протягом 45 хвилин. Готовий пиріг залиште в духовці хвилин на 5-7, а потім вийміть його з духовки і дайте йому охолонути.
  • Поки пиріг остигає, займіться приготуванням крему для начинки. Якщо у вас не варена згущене молоко, то її треба відварити протягом півтора годин і потім остудити. Варену ж згущене молоко можна просто відкрити, покласти в чашу міксера і розім’яти виделкою.
  • Потім додайте до згущеному молоці розтоплене вершкове масло і почніть збивати крем. Це займе у вас значна кількість часу, щоб крем зі згущеного молока став пишним і красивим. Однак, чим більш ретельно буде приготовлений крем, тим смачніше вийде пиріг.
  • Остиглий пиріг розріжте навпіл поперек, зручно робити це за допомогою нитки. Ретельно і рясно нанесіть крем на нижню частину пирога, а потім накрийте його другою частиною. Якщо ваш пиріг вийшов досить пишним, ви можете розрізати його на дві частини і зробити кілька штрихів шарів.
  • Готовий пиріг з кремом зі згущеного молока і масла подавайте до столу на красивому блюді цілком або нарізавши на порції. Пиріг буде досить солодким, тому не поспішайте додавати в чай або каву підсолоджувачі.