Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Найпростіший рецепт пирога Зебра на молоці

Апетитний пиріг Зебра можна легко приготувати на молоці і звичайному рослинному маслі. По смаковим якостям цей пиріг нітрохи не поступається класичним рецептом або рецептом на сметані. Обов’язково спробуйте цей простий рецепт пирога і вам точно сподобається результат!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно в/с – 3 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Цукровий пісок – 1,5 ст.
  • Куряче яйце – 4 шт.
  • Соняшникова олія — 1 ст.
  • Ванілін – ¼ ч. л.

Процес приготування:

  • Спочатку переконайтеся, що у вас є всі продукти для приготування пирога в необхідній кількості. Дістаньте все необхідне, відміряйте рідкі і сипучі інгредієнти і можна приступати до приготування.
  • Курячі яйця і цукровий пісок з’єднайте в чаші міксера і збийте до стану пишної піни. Цукор повинен повністю розчинитися, щоб в суміші не залишилося жодної крупинки.
  • В яєчно-цукрову суміш поступово введіть молоко, а потім ще раз гарненько збийте до повної однорідності. Додайте в суміш олію і ще раз збийте суміш інгредієнтів для пирога.
  • Змішайте борошно пшеничне вищого гатунку з розпушувачем для тесту, суміш просіяти в тісто і всипте буквально щіпку соди. За допомогою лопатки перемішуйте тісто до повної однорідності, розбиваючи грудочки і домагаючись повної гладкості тесту.
  • Готове тісто розділіть на дві рівні частини, одну з яких перелийте в окрему ємність. В одну з частин всипте порошок какао, а потім перемішайте тісто до повної однорідності.
  • У форму для випічки (силіконову, роз’ємну або будь-яку іншу) по черзі додайте трохи тіста світлого і темного кольору, щоб пиріг вийшов смугастим. Коли все тісто буде у формі, за допомогою ножа або зубочистки можете зробити візерунки на поверхні пирога.
  • Форму з заготівлею помістіть в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випічка займе близько 40-50 хвилин, залежно від вашої духовки і її потужності. Готовність виробу можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Коли пиріг буде готовий, дайте йому відпочити в духовці хвилин п’ять, а потім подавайте до столу.