Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково
Найпростіший рецепт пирога Зебра на молоці
Апетитний пиріг Зебра можна легко приготувати на молоці і звичайному рослинному маслі. По смаковим якостям цей пиріг нітрохи не поступається класичним рецептом або рецептом на сметані. Обов’язково спробуйте цей простий рецепт пирога і вам точно сподобається результат!
Інгредієнти:
Пшеничне борошно в/с – 3 ст.
Молоко – 1 ст.
Какао – 2 ст. л.
Сіль – щіпка
Розпушувач – 1 ст. л.
Цукровий пісок – 1,5 ст.
Куряче яйце – 4 шт.
Соняшникова олія — 1 ст.
Ванілін – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Спочатку переконайтеся, що у вас є всі продукти для приготування пирога в необхідній кількості. Дістаньте все необхідне, відміряйте рідкі і сипучі інгредієнти і можна приступати до приготування.
Курячі яйця і цукровий пісок з’єднайте в чаші міксера і збийте до стану пишної піни. Цукор повинен повністю розчинитися, щоб в суміші не залишилося жодної крупинки.
В яєчно-цукрову суміш поступово введіть молоко, а потім ще раз гарненько збийте до повної однорідності. Додайте в суміш олію і ще раз збийте суміш інгредієнтів для пирога.
Змішайте борошно пшеничне вищого гатунку з розпушувачем для тесту, суміш просіяти в тісто і всипте буквально щіпку соди. За допомогою лопатки перемішуйте тісто до повної однорідності, розбиваючи грудочки і домагаючись повної гладкості тесту.
Готове тісто розділіть на дві рівні частини, одну з яких перелийте в окрему ємність. В одну з частин всипте порошок какао, а потім перемішайте тісто до повної однорідності.
У форму для випічки (силіконову, роз’ємну або будь-яку іншу) по черзі додайте трохи тіста світлого і темного кольору, щоб пиріг вийшов смугастим. Коли все тісто буде у формі, за допомогою ножа або зубочистки можете зробити візерунки на поверхні пирога.
Форму з заготівлею помістіть в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випічка займе близько 40-50 хвилин, залежно від вашої духовки і її потужності. Готовність виробу можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Коли пиріг буде готовий, дайте йому відпочити в духовці хвилин п’ять, а потім подавайте до столу.