Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Пиріг Зебра на сметані в домашніх умовах

Зебра, зварена на сметані, виходить просто чудовою! Апетитне, ніжне і легке тісто, яке буквально тане в роті не залишить нікого байдужим. Ця випічка добре підійде до десерту у вихідний день, але і на свято теж зможе прикрасити стіл.

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 1 ст.
  • Куряче яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Сода харчова – ½ ч. л.
  • Оцет для гасіння
  • Какао – 3-4 ст. л.
  • Цукор ванільний за смаком
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно ретельно збити суміш цукру і яєць. Збивати потрібно довго, до повного розчинення цукру й утворення пишної маси. На це вам буде потрібно не менше десяти хвилин.
  • Після цього необхідно додати сметану в пишну яєчно-цукрову масу, ретельно перемішати і ввести трохи розтоплене вершкове масло. Погасіть соду і теж введіть її в тісто. Ретельно збийте тісто за допомогою міксера ще раз.
  • Відміряйте три столові ложки борошна від усієї необхідної маси, а потім відкладіть її в сторону. Решту борошно поступово просійте в тісто, паралельно перемішуючи тісто за допомогою ложки або лопатки, рівномірно розподіляючи борошно.
  • Коли тісто буде готове, його слід розділити на дві рівні частини. Розкладіть тісто по різних ємностях і потім додайте в одну з них борошно, а в другу частину всипте какао. Обидві частини тесту для пирога ретельно перемішайте, не допускаючи утворення грудочок в тесті.
  • Візьміть роз’ємну форму і вистелити її пергаментом, а потім почніть формувати пиріг. Першим шаром викладіть трохи звичайного тесту, а слідом за ним шар шоколадного. Чергуйте шари до тих пір, поки тісто в обох мисках не закінчиться.
  • В духовку, попередньо нагріту до 180 градусів, помістіть роз’ємну форму з пирогом на 40 хвилин. Готовність десерту можна акуратно перевіряти за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий пиріг остудіть, а потім подавайте з чаєм або кавою до столу.