Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково
Пиріг Зебра на сметані в домашніх умовах
Зебра, зварена на сметані, виходить просто чудовою! Апетитне, ніжне і легке тісто, яке буквально тане в роті не залишить нікого байдужим. Ця випічка добре підійде до десерту у вихідний день, але і на свято теж зможе прикрасити стіл.
Інгредієнти:
Цукровий пісок – 1 ст.
Куряче яйце – 3 шт.
Масло вершкове – 50 гр.
Борошно – 300 гр.
Сода харчова – ½ ч. л.
Оцет для гасіння
Какао – 3-4 ст. л.
Цукор ванільний за смаком
Сметана – 1 ст.
Сіль – щіпка
Процес приготування:
Для початку вам потрібно ретельно збити суміш цукру і яєць. Збивати потрібно довго, до повного розчинення цукру й утворення пишної маси. На це вам буде потрібно не менше десяти хвилин.
Після цього необхідно додати сметану в пишну яєчно-цукрову масу, ретельно перемішати і ввести трохи розтоплене вершкове масло. Погасіть соду і теж введіть її в тісто. Ретельно збийте тісто за допомогою міксера ще раз.
Відміряйте три столові ложки борошна від усієї необхідної маси, а потім відкладіть її в сторону. Решту борошно поступово просійте в тісто, паралельно перемішуючи тісто за допомогою ложки або лопатки, рівномірно розподіляючи борошно.
Коли тісто буде готове, його слід розділити на дві рівні частини. Розкладіть тісто по різних ємностях і потім додайте в одну з них борошно, а в другу частину всипте какао. Обидві частини тесту для пирога ретельно перемішайте, не допускаючи утворення грудочок в тесті.
Візьміть роз’ємну форму і вистелити її пергаментом, а потім почніть формувати пиріг. Першим шаром викладіть трохи звичайного тесту, а слідом за ним шар шоколадного. Чергуйте шари до тих пір, поки тісто в обох мисках не закінчиться.
В духовку, попередньо нагріту до 180 градусів, помістіть роз’ємну форму з пирогом на 40 хвилин. Готовність десерту можна акуратно перевіряти за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий пиріг остудіть, а потім подавайте з чаєм або кавою до столу.