Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Простий класичний рецепт Зебри з глазур’ю

Апетитний і пишний пиріг можна прикрасити ніжною шоколадною глазур’ю, яка досить швидко і легко готується. Зверху пиріг буде глянцевим і шоколадним, а всередині він буде красивим і смугастим – приємний сюрприз для будь-якої дитини. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 4 шт.
  • Цукор – 2/3 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сметана – ½ ст.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 1,5 ст. л.

Для глазурі:

  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь і дайте йому розм’якнути. Розтоплене масло покладіть в чашу міксера, а потім додайте туди звичайний цукор і ванільний цукор. Збивайте інгредієнти до пишноти, після чого введіть в суміш курячі яйця, забиваючи їх в тісто по одному. В останню чергу додайте в тісто сметану і ще раз збийте суміш.
  • Борошно просійте, а потім відміряйте одну ложку і відкладіть її в сторону. Тісто розділіть з різних мисках на дві рівні частини, в одну з яких висипте більшу частину борошна і розпушувач, а в другу додати какао-порошок і ложку борошна. Обидві частини тесту гарненько збийте або перемішайте, щоб не залишилося жодної грудочки в складі.
  • Форму для випічки змастіть вершковим маслом, а потім почніть розподіляти тісто у формі почергово. Дві ложки світлого тіста, а потім дві ложки темного. Так продовжуйте до тих пір, поки не закінчиться тісто.
  • Форму поставте в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів і випікайте пиріг протягом 45 хвилин. Готовий пиріг залиште в духовці хвилин на 5-7, а потім вийміть його з духовки і дайте йому охолонути на решітці.
  • Поки пиріг остигає, займіться приготуванням глазурі. Для цього потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці гіркий шоколад, потім перемістити шоколад на плиту і поступово додаючи і вмішуючи віночком молоко, виварити гладку глазур помірної густоти.
  • Пиріг покладіть на блюдо, після чого акуратно полийте його шоколадною глазур’ю, формую патьоки, або рівномірно розподіляючи глазур зверху і з боків пирога. Для краси можете присипати пиріг тертими горіхами або прикрасити свіжими ягодами – малиною або полуницею.