Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування Зебри на майонезі

На диво, можна приготувати улюблений дітками та дорослими смугастий пиріг на основі майонезу! Звичайно, назвати його легким або дієтичним ніяк не можна, але він буде дуже ситним і щільним. Обов’язково спробуйте такий цікавий спосіб приготування пирога, якщо жодного разу не готували його таким чином.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Майонез – 125 гр.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Цукровий пісок – 220 гр.
  • Какао – 30 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

  • На самому початку потрібно дістати і відміряти всі необхідні інгредієнти для пирога. Яйця ретельно перетріть з цукровим піском, а потім збийте за допомогою міксера до пишноти і збільшення маси в 2-3 рази.
  • Потім додайте майонез і сметану в суміш і добре перемішайте до однорідності. Введіть в тісто олію, яка має попередньо підтанути і розм’якнути.
  • У тісто всипте щіпку солі і гашену оцтом соду, після чого ретельно збийте суміш міксером до повної однорідності.
  • Просіяне борошно поступово додайте в тісто, обережно вимішуючи гладке тісто без грудочок. Використовуйте для цього віночок, міксер або лопатку.
  • Готове тісто на майонезі розділіть навпіл, в одну з частин акуратно введіть какао-порошок. Гарненько перемішайте тісто до однорідності, щоб какао ретельно змішалося з тестом. Готове тісто почніть викладати в змащену маслом форму шарами.
  • Першим шаром викладіть пару ложок світлого тіста, а потім пару ложок темного тіста. Повторюйте дії до тих пір, поки не закінчиться тісто у двох мисках.
  • Форму з тістом треба поставити випікатися в духовку, розігріту до 170-180 градусів на 45-50 хвилин. Під час випічки не відкривайте духовку, можете перевірити готовність тіста через 45 хвилин, акуратно проткнувши його зубочисткою або дерев’яною шпажкою.