Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково
Смачний пиріг Зебра з сиром
Сирна випічка – це завжди соковита, ситна випічка з приємним сирним присмаком. Приготувати сирну «Зебру» так само просто, як і звичайний – головне правильно дотримуватися рекомендації в рецепті. Обов’язково спробуйте це ніжне і красиве ласощі!
Інгредієнти:
Сир (від 5% і вище) – 0,5 кг.
Цукровий пісок – ½ ст.
Куряче яйце – 6 шт.
Манна крупа – 2 ст. л.
Борошно пшеничне – 6 ст. л.
Розпушувач – 10 гр.
Какао-порошок – 2 ст. л.
Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку збийте яйця і цукор до однорідної стану так, щоб маса збільшилася в два-три рази. Суміш повинна вийти пишною і щільною.
Сир необхідно протерти через сито або розбити за допомогою блендера. Кремову сирну масу потрібно акуратно з’єднати з манною крупою, просіяним борошном і сметаною. Потім перемішайте до однорідного стану. Не забудьте додати в тісто розпушувач.
Сирну частину тіста з’єднайте з сумішшю яєць і борошна, ретельно вимішуючи тісто за допомогою лопатки. Коли перемішайте тісто повністю однорідним, до гладенької текстури, розділіть його навпіл в дві різні миски.
В одну половину сирного тіста для пирога додайте какао. Другу частину тіста залиште світлим. Після цього почніть викладати тісто у форму особливим чином. Перші дві ложки – тісто одного кольору, потім дві ложки тесту іншого кольору і так по черзі до кінця.
Форму з заготівлею пирога помістіть в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 50 хвилин при постійній температурі, не відкриваючи духовку. Коли пиріг спечеться, дайте йому охолонути і вийміть з форми.