Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Класичний рецепт приготування Зебри в мультиварці

В мультиварці можна готувати прекрасні пишні пироги, які не опадає і добре пропікаються. Ви завжди можете розраховувати на хороший результат, коли випікаєте пиріг в мультиварці – адже тісто готується при постійній температурі і рівномірно пропікається. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 4 шт.
  • Цукор – 2/3 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сметана – ½ ст.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

  • Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти, щоб не відволікатися на це в процесі. Візьміть жирну сметану, борошно вищого ґатунку та великі курячі яйця. Намагайтеся підібрати максимально якісні інгредієнти пирога.
  • Вершкове масло дістаньте з холодильника трохи наперед і дайте йому розм’якнути. Якщо олія буде розтопленим або твердим, то пиріг не вийде. Масло покладіть в чашу міксера, а потім додайте туди звичайний і ванільний цукор. Суміш інгредієнтів потрібно збити до утворення пишної маси. Після цього необхідно ввести в суміш курячі яйця, забиваючи їх по одному. У самому кінці додайте в тісто сметану і ретельно перемішайте тісто.
  • Борошно просійте, відміряйте одну ложку і відкладіть її в сторону. Потім розділіть тісто на дві рівні частини, в одну з яких висипте більшу частину борошна і розпушувач, а в другу – всипте какао і ложку борошна. Обидві частини тесту гарненько збийте, щоб не залишилося жодної грудочки в складі.
  • Для того щоб пиріг вийшов смугастим, тісто треба викладати в мультиварочную чашу по черзі. Спочатку дві ложки звичайного тесту, потім дві ложки шоколадного в середину попереднього шару і так далі, поки не закінчиться тісто.
  • Чашу з тестом поставте в мультиварку на режим «Випічка» на 45 хвилин. Цього часу зазвичай достатньо для того, щоб пиріг приготувався. Час приготування може трохи змінюватися від якості і потужності приладу. Готового пирога дайте охолонути, при бажанні присипте цукровою пудрою і наріжте на порції.