Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Пишний і повітряний пиріг Зебра на кефірі

Відмінні і незмінно пишні, повітряні пироги виходять на кефирном тесті. Пиріг «Зебра» ніяк не є винятком з цього правила. Спробуйте приготувати цей життєрадісний пиріг на кисломолочному тесті і результат вас приємно здивує!

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 3 шт.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Цукровий пісок – 1 ст.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 ст.
  • Ванілін – щіпка
  • Борошно пшеничне в/с – 300 гр.

Процес приготування:

  • У кефір кімнатної температури додати харчову соду і ретельно розмішайте інгредієнти між собою. Поки кефір гасить соду, вбийте в глибоку миску курячі яйця.
  • До яйцям в мисці додайте цукровий пісок, щіпку ваніліну, а потім збийте складові до пишноти і повного розчинення цукрового піску в яєчної суміші. Після цього акуратно влийте до яєць з цукром кефір і акуратно змішайте за допомогою лопатки.
  • Почніть просіяти в тісто пшеничне борошно, ретельно збиваючи тісто до повної гладкості та уникаючи утворення грудочок в тесті. Тісто для пирога має вийти гладким і володіти густотою трохи рідкуватий сметани.
  • Готове тісто розділіть навпіл, а потім обережно введіть в одну з частин какао-порошок, акуратно і ретельно вмішуючи його в тісто за допомогою віночка. Одна частина тесту залишиться світлою, а друга стане шоколадною.
  • Візьміть силіконову або роз’ємну форму для випічки, змастіть її рослинним або вершковим маслом і почніть викладати тісто. Дві ложки білого і дві ложки темного; так до тих пір, поки все тісто не закінчиться, а тісто не стане смугастим.
  • Форму з майбутнім пирогом помістіть в розігріту до 170-180 градусів духовку і засічіть 40 хвилин. Через цей час акуратно перевірте готовність пирога за допомогою шпажки; якщо тісто трохи сирий, дайте пирогу дійти ще протягом 10 хвилин. Подавайте пиріг з чаєм, кавою або молоком, попередньо розділивши його на порції.