Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото
Дуже смачний покроковий рецепт картопляного піци
У картопляної експрес-піці, як зрозуміло з назви, в якості основи використовується тертий картопля. Виходить велика, дуже ситна піца з хрусткою основою.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
Картопля – 620 г;
Яйце куряче С0 – 1 шт.;
Сіль і мелений перець – на смак;
Сушений чебрець – 0,5 ч. л.;
Борошно пшеничне – 2 ст. л.
Для начинки:
Цибулю-порей (біла частина) – 2 шт.;
Печериці – 140 г;
Бекон – 230 г;
Невеликі помідори – 2 шт.;
Сир твердий – 60 г;
Сушений базилік – 1 ч. л.;
Петрушка – пару гілочок;
Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Картоплю почистити, промити до чистої води, натерти на дрібній тертці або за допомогою кухонного комбайна. Додати яйце, борошно, сіль і приправи. Добре розмішати. Тісто виходить схожим на тісто для дерунів.
Бекон (грудку) нарізати тонкими скибочками, вимитий порей нашаткувати кільцями, помиті і обсушені печериці порізати тонкими пластинками. Одночасно поставити сковороду на середній вогонь для розігріву.
У сковороду викласти бекон, обсмажити, викласти цибулю і гриби, перемішуючи, смажити кілька хвилин. При бажанні можна влити 1-2 ст. л. рослинного масла.
Паралельно іншу сковороду розігріти, влити в неї трохи соняшникової олії без запаху. Розподілити половину картопляної маси, посмажити на сильному вогні до рум’яного стану.
Порізати помиті помідори тонкими скибочками, сир потерти крупно на тертці.
Млинець з картоплі дуже акуратно перевернути. За нього викласти половину начинки. Викласти кружечки помідорів, посипати сушеним базиліком.
Зверху рівномірно посипати заготівлю тертим сиром, накрити сковорідку кришкою і готувати близько 5 хв, поки сир не розплавиться. Посипати піцу зверху нарізаною зеленню петрушки.
З другої порції тіста приготувати другу заготівлю, аналогічно розподілити начинку і приготувати таким же чином.