Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото
Рецепт піци без сметани і кефіру на сковороді
Якщо вдома немає сметани або кефіру для приготування основи, можна змішати майонез і молоко. Для цих цілей можна використовувати вже трохи скисле молоко і залежаний майонез, це відмінний спосіб економії та утилізації продуктів.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту – 6 ст. л.;
Молоко – 6 ст. л.;
Майонез – 2 ст. л.;
Яйце – 1 шт.;
Сіль – 1 щіпка;
Кетчуп + майонез – по 1,5 ст. л.;
Помідори – 1 шт.;
Шинка – 130 г;
Болгарський перець – 0,5 шт.;
Твердий сир – 90 г;
Приправа для піци – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Борошно просіяти в окрему миску з сіллю.
Яйце змішати з молоком і майонезом, збити віночком або вилкою.
Не перестаючи збивати, додати порціями борошно з сіллю, дуже ретельно все збити віночком, щоб розбити грудочки тіста.
Сковороду змастити рослинним маслом.
Шинку нарізати тонкими слайсами, можна попередньо обсмажити без масла на сковороді з 2 сторін.
Овочі вимити й обсушити. Помідор нарізати тонкими пластинками. У червоного болгарського перцю зняти шапочку, видалити насіння і перегородки, нарізати тонкими півкільцями. Сир потерти на крупній тертці.
Кетчуп і майонез з’єднати і перемішати, додати до них приправи.
Сковороду нагріти на середньому вогні, вилити на неї тісто, розподілити тісто по колу, щоб вийшов товстий млинець. Тісто по консистенції схоже на тісто на оладки.
Обсмажити тісто з одного боку протягом 2-3 хв., обережно перевернути на іншу сторону.
Змастити готову бік соусом, викласти помідори, слідом зверху шаром розкласти шинку і перець. Присипати все натертим сиром.
Накрити сковороду кришкою і готувати протягом 8-10 хв. на мінімальному вогні.
Перекласти піцу на блюдо і подавати до обіду в теплому стані.