Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото

Рецепт піци без сметани і кефіру на сковороді

Якщо вдома немає сметани або кефіру для приготування основи, можна змішати майонез і молоко. Для цих цілей можна використовувати вже трохи скисле молоко і залежаний майонез, це відмінний спосіб економії та утилізації продуктів.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 6 ст. л.;
  • Молоко – 6 ст. л.;
  • Майонез – 2 ст. л.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Кетчуп + майонез – по 1,5 ст. л.;
  • Помідори – 1 шт.;
  • Шинка – 130 г;
  • Болгарський перець – 0,5 шт.;
  • Твердий сир – 90 г;
  • Приправа для піци – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Борошно просіяти в окрему миску з сіллю.
  • Яйце змішати з молоком і майонезом, збити віночком або вилкою.
  • Не перестаючи збивати, додати порціями борошно з сіллю, дуже ретельно все збити віночком, щоб розбити грудочки тіста.
  • Сковороду змастити рослинним маслом.
  • Шинку нарізати тонкими слайсами, можна попередньо обсмажити без масла на сковороді з 2 сторін.
  • Овочі вимити й обсушити. Помідор нарізати тонкими пластинками. У червоного болгарського перцю зняти шапочку, видалити насіння і перегородки, нарізати тонкими півкільцями. Сир потерти на крупній тертці.
  • Кетчуп і майонез з’єднати і перемішати, додати до них приправи.
  • Сковороду нагріти на середньому вогні, вилити на неї тісто, розподілити тісто по колу, щоб вийшов товстий млинець. Тісто по консистенції схоже на тісто на оладки.
  • Обсмажити тісто з одного боку протягом 2-3 хв., обережно перевернути на іншу сторону.
  • Змастити готову бік соусом, викласти помідори, слідом зверху шаром розкласти шинку і перець. Присипати все натертим сиром.
  • Накрити сковороду кришкою і готувати протягом 8-10 хв. на мінімальному вогні.
  • Перекласти піцу на блюдо і подавати до обіду в теплому стані.
  • Приємного апетиту!